Dunán ringatózik a Lamb

Date:

A “drum’n’bass beütésű downtempo női énekkel” kategória egyik legértékesebb képviselője a manchesteri Lamb. Louise Rhodes énekesnő és Andrew Barlow producer duója december 4-i, A38-as koncertjén ezúttal egy elektromos bőgőssel kiegészülve mutatja be 5 című legújabb lemezét. Előttük a Volkova Sisters lép fel, s készíti fel a közönséget a jóra, utánuk pedig a RoyalVic dubtechnója szabadítja fel a megmaradt energiákat.
A Lamb dinamikus egyensúlyát a két alapító kontrasztja biztosítja. Lou Rhodesnak már a szülei is folkénekesek voltak, nem meglepő, hogy ő is a mikrofonnál kötött ki, de a dolog nem ment könnyen: bárkivel is próbálkozott, mindenki finom, puha zenét akart az ő finom, puha hangja alá tenni, ő viszont valami szokatlant, izgalmasabbat akart. Ezt csak akkor kapta meg, mikor Andrew Barlow-val találkozott. Andy ugyanis épp ódzkodott attól, hogy énekes zenét csináljon. Amerikában járt iskolába, de már a hiphopból sem a rap, hanem az ütemek érdekelték, és Nagy-Britanniába visszatérve, a techno szerelemeseként is úgy vélte, hogy az igazi tánczene instrumentális.
Lényeg a lényeg: mikor egy közös ismerős 1994-ben bemutatta egymásnak a divatfotózással foglalkozó lányt és a hangmérnökösködő fiút, hamar rájöttek, hogy különbözőségük ellenére is zenei és lelki társak. A közös pontot a drum’n’bass szeretete jelentette, és ez épp elég volt kiindulópontnak.
Azóta koncertek százain Louise és Andrew élőben is megtanult bizonyítani: 1997-ben a Glastonbury fesztivál Jazz/World színpadán például egy elektromos bőgős, két csellista, egy hegedűs és egy fekete tamtamos kíséretében léptek fel. A mostani turnén egy zúzós elektromos bőgővel kiegészülve lépnek fel, s legújabb lemezüket mutatják be.
A Volkova Sisters 2 éve indult, eredetileg Sándor Dániel hangmérnök-gitáros és Berger Dalma énekes-képzőművész szerzőpáros indította a projektet, melynek alapvető célja az volt, hogy minden olyan zenei elképzelés, amelyik más projektjeikbe nem fért volna bele, itt teret kapjon. Saját stúdójukban 2 éve dolgoznak ezen az anyagon, olyan sound-ot keresbe, mely feleleveníti az általuk nagyrabecsült nyolvanas évek dark wave hangulatát, ötvözve a folkot és s shoegaze hatásait. Az album munkálatai közben csatlakozott a csapathoz Kovács Gergely gitáros, aki sajátos gitárhangzását és ötleteit adta a számok befejezéséhez. A csapat tavasszal USA-ban részt vett az SXWS fesztiválon, amelyet miniturné követett, jelenleg a lemezanyag befejezésén dolgoznak, amely várhatóan az év végén lát napvilágot.
kultura.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...