Díszdobozban Leonard Cohen valamennyi albuma

Date:

– Leonard Cohen valamennyi, 1967 és 2010 között készült albumát tartalmazza az a díszdoboz, amely október 10-én jelenik meg. A lemezeket az eredeti analóg mesterszalagok alapján digitálisan újrakeverték.

    A gyűjtemény tizenhét albumot tartalmazó, korlátozott számban elérhető változata mellett a boltok polcaira kerül a “csak” tizenegy darabot tartalmazó verzió is, kizárólag a stúdiólemezekkel – közölte a Sony Music Hungary pénteken az MTI-vel.
A 77. születésnapját ezen a héten szerdán ünnepelt kanadai énekes, gitáros, író, költő teljes életművét rejtő The Complete Albums Collection Limited Edition az alábbi CD-ket tartalmazza: Songs of Leonard Cohen (1967), Songs from A Room (1969), Songs of Love and Hate (1971), Live Songs (1973), New Skin for the Old Ceremony (1974), Death of A Ladies’ Man (1977), Recent Songs (1979), Various Positions (1985), I’m Your Man (1988), The Future (1992), Cohen Live – Leonard Cohen in Concert (1994), Field Commander Cohen: Tour of 1979 (2001), Ten New Songs (2001), Dear Heather (2004), Live in London (2009), Live At The Isle of Wight 1970 (2009) és Songs from the Road (2010).
A dobozban egy 36 oldalas könyvecske is helyet kapott részletes diszkográfiával, különleges információkkal és egy 1300 szavas esszével, amelyet Pico Iyer írt. Cohen egyik bizalmasát az énekes személyesen kérte fel a díszdobozt kísérő novella megírására. Iyer Oxfordban született, Etonban végzett író, tanulmányíró, novellista, életrajzíró és szabadúszó újságíró.
“Cohent nem lehet beskatulyázni. Egyszerre található meg benne a színvonalas kultúra és az utcai szleng, Buddha és a blues, így sohasem tudhatod, mivel áll elő éppen. Lakott Nashville-ben, Los Angelesben, a Los Angeles mögötti sötét hegyekben, a Mount Baldy Zen Centerben, valamint a szamarairól és kolostorairól ismert Hydra nevű görög szigeten is. Olyan híres filmalkotókat inspirált, mint Rainer Werner Fassbinder vagy Oliver Stone, a Miami Vice című sorozatban pedig az Interpol vezetőjét alakította. Tévedés minden, amit gondolsz róla” – fogalmazott többek között Pico Iyer.
A mindkét ágról zsidó rabbi felmenőkkel rendelkező Leonard Cohen az ötvenes években költőként tűnt fel Kanadában és gyors szakmai sikerre tett szert. A zenéhez – amely gyermekkorában már meghatározó volt számára – Judy Collins terelte vissza, aki 1966-ban megjelent In My Life című lemezére két Cohen-szerzeményt, a Suzanne-t és a Dress Rehearsal Raget is felvette.
Dalai generációkra voltak hatással; írt szerelemről és halálról, családról, vallásról, a társadalomról, kritikai kését számtalanszor döfte a pénz és a média hatalmával visszaélőkbe. Érzékeny, kissé monoton, melankolikus hangja, keserédes humora, személyes hangvétele egyedi Cohen-védjegy. Regényíróként is elismerik, a száraz, de vicces komédia mestere és belső lényének felfedezője, aki a kilencvenes évek során hosszú éveket töltött egy buddhista kolostorban napi tizenkét óra meditációval. Mindezek – még sok mással együtt – a kortárs zene egyik legizgalmasabb történetévé teszik az övét.
Szerzeményeit talán a Beatles után a legtöbbször dolgozták fel: a www.leonardcohenfiles.com honlap statisztikái szerint idén szeptember 14-ig 2107 féle feldolgozása született szerzeményeinek világszerte.
2009 augusztusában hatalmas sikerrel koncertezett a Papp László Budapest Sportarénában, tavaly magyarul is megjelent életrajzi könyve.

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...