Children of Bodom, ír zene és a közönség kedvencei a Félszigeten

Date:

A világ egyik legismertebb metálzenekara, a Children of Bodom zárja az ország legnagyobb fesztiválja, a Félsziget nagyszínpadának idei programját augusztus 26-án. A finn csapat közel húszéves karrierje során hét stúdiólemezt dobott piacra, és rajongókat szerzett a világ minden pontján zenéjével, melyben több kemény műfaj elemeit vegyítik, a power metáltól a dallamos deathig. Legfrissebb lemezük, a Relentless Reckless Forever tízezer példányban kelt el a megjelenés napján Finnországban, és százezret vásároltak belőle az első napon a világ többi részein.

Az ír punk kedvelőinek minden bizonnyal kellemes megelepetést fog okozni a magyarországi Firkin zenekar “crazy irish jumping” zenéjével, amelyet idén egy európai turné keretében hoz el a Félszigetre is. A beskatulyázhatatlan, pszichedelikus-elektronikus zenét élőben játszó colorStar zenekar szintén az idei fesztivál magyarországi zenei felhozatalát erősíti. Mindkét csapat augusztus 26-án lép fel.

Természetesen a romániai előadók sem hiányozhatnak a palettáról. A május 16-án új lemezzel előrukkoló Vama zenekar a Félsziget megszokott fellépői közé tartozik, de ezúttal a nagy slágereik mellett a Vama 2012 című lemez dalait is elhozzák Tudor Chiriláék a félszigetezőknek. A fesztiválhangulathoz remekül illő Sarmalele Reci is visszatér a Félszigetre, mindkét csapat augusztus 25-én lép fel. A Félsziget 2011-es kiadásána szervezett tehetségkutató versenyen – amelyen 16 fiatal zenekar bizonyíthatott élőben a közönségnek és a zsűrinek – a Rehab Nation szerezte meg a harmadik helyet, így őket is a rendezvény fellépői között tudhatjuk idén, második félszigetes fellépésükre augusztus 24-én kerül sor.

A Félsziget fesztivál tizedik kiadásával kapcsolatos információkat a www.felsziget.ro címen illetve a rendezvény Facebook-oldalán lehet megtalálni.

Az augusztus 23-26. között, Marosvásárhely és Marosszentgyörgy határán, a Maros partján zajló fesztiválra augusztus elsejéig a korábbi évekhez képest FÉLÁRON, 100 RON-ért lehet bérletet váltani négy felejthetetlen napra, és 40 RON-ba kerülnek a napijegyek az Eventim jegyterjesztő hálózatában, illetve a www.eventim.ro oldalon. Augusztus elsejétől elővételben és a helyszínen egyaránt 150 RON lesz a bérlet ára, és 60 RON-ba kerülnek a napijegyek.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...