Friday, September 17, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Bukaresti koncertrajt

  Manu Chao szombati koncertjével nyitják Bukarestben az idei nagy koncertek szezonját – a többnyire latin zenét játszó zenész, énekes mellett Amy Winehouse, Prodigy, Bon Jovi, White-snake és Judas Priest is a hazai rajongók elé lép.

  Szombaton este a francia születésű José-Manuel Thomas Arthur Chao (művésznevén: Manu Chao) zenéjétől zeng majd a fővárosi Palota Terem (Sala Palatului). A sokféle nyelvet és zenei műfajt latinos hangulatúvá ötvöző zenész lemezein megtalálható a rock, a sanzon, a salsa, a reggae vagy a ska is, mindez francia, angol, spanyol, katalán, portugál vagy éppen arab nyelven.

  A ’80-as években debütáló zenész a 2008-as B’estfest-en lépett fel először Romániában, ezúttal a La Ventura című turnéjával tér vissza az országba, intim hangulatú koncertet ígérve a legelvetemültebb rajongóknak.

  Sziget-sztár Bukarestben

  Bár az augusztus 10-e és 15-e közöttre tervezett budapesti Sziget Fesztivál egyik világzenei sztárja a soul, a rhythm & blues és a dzsessz műfajában egyaránt otthonosan mozgó 27 éves Amy Winehouse, a romániai rajongóknak nem kell feltétlenül Magyarországra utazniuk, ha látni akarják a rebellis dívát.

  Winehouse, aki a hírek szerint sikerrel küzdött meg évek óta fennálló drogproblémájával, amely komoly hátráltatója karrierjének, idén Romániában is fellép – vagy a Iolanda Balaş Stadionban vagy a Vama Vechén tartandó fesztiválon. Az ötszörös Grammy- és háromszoros Ivor Novello-díjas díva, aki eddig csak két albumot készített, először fog fellépni Romániában, ahol a tízmillió példányban eladott Back To Black című albumát mutatja be.

  Sztártavasz és -nyár

  Az év egyik legnagyobb koncertjeként beharangozott Lady Gaga-fellépés ismét a pletyka kategóriájába került, a Nemzeti Stadiont úgy tűnik mégsem az extrém öltözködéséről elhíresült énekesnő avatja fel. A Grammy-díjas amerikai sztár nélkül is lesz elég fellépő a fővárosban: május 7-én az Alkotmány téren lép fel a kolumbiai születésű Shakira, aki tavaly a világ legnépszerűbb latin énekesnője volt. A bukaresti Római Arénákban május 17-én hazai sztár szórakoztatja a közönséget, akik a híres dance énekesnő Inna dalaira csápolhatnak. Május 30-án a Zone Arena vendége a Roxette svéd popduó lesz, akik világkörüli turnéjuk részeként koncerteznek a román fővárosban.

  A nyár a veterán Sting koncertjével indul, aki június 6-án lép fel az Alkotmány téren, három nappal később pedig a legendás Scorpions zenél a Zone Arenában.

  Július 10-én az év legnagyobb koncertjén vehetnek részt a szórakozni vágyók. Az Alkotmány téren Bon Jovi és zenekara a The Circle című albumot népszerűsítő turné keretében lép fel.

  Fesztivál fesztivál hátán

  A nagy koncertek mellett természetesen a fesztiválkínálat sem marad el. Májust például akár a jazz hónapjának is tekinthetjük – május 7-e és 13-a között a Bukaresti Nemzetközi Jazzverseny, május 8-a és 14-e között pedig a Nagyszebeni Jazz Fesztivál kerül megszervezésre.

  Júniusban viszont „pörgősebb” fesztiválok várják a bulizni vágyókat – viszont furcsa mód, a két legnagyobb romániai fesztivál, a B’estfest és a Rock the City Fesztivál egyaránt június 1-je és 3-a közöttre van betervezve. Utóbbi Whitesnake, Judas Priest, Prodigy és Mike and The Mechanics zenéivel várják a fesztiválozókat az Alkotmány térre. A B’estfest a Skunk Anansie, Pendulum, Hadouken, Asian Dub Foundation, Flogging Molly, House of Pain és Lamb nevű együttesekkel csalogat.

  maszol.ro
  http://maszol.ro/media/bukaresti_koncertrajt_2011_04_12.html


  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.