Bukaresti koncertrajt

Date:

Manu Chao szombati koncertjével nyitják Bukarestben az idei nagy koncertek szezonját – a többnyire latin zenét játszó zenész, énekes mellett Amy Winehouse, Prodigy, Bon Jovi, White-snake és Judas Priest is a hazai rajongók elé lép.

Szombaton este a francia születésű José-Manuel Thomas Arthur Chao (művésznevén: Manu Chao) zenéjétől zeng majd a fővárosi Palota Terem (Sala Palatului). A sokféle nyelvet és zenei műfajt latinos hangulatúvá ötvöző zenész lemezein megtalálható a rock, a sanzon, a salsa, a reggae vagy a ska is, mindez francia, angol, spanyol, katalán, portugál vagy éppen arab nyelven.

A ’80-as években debütáló zenész a 2008-as B’estfest-en lépett fel először Romániában, ezúttal a La Ventura című turnéjával tér vissza az országba, intim hangulatú koncertet ígérve a legelvetemültebb rajongóknak.

Sziget-sztár Bukarestben

Bár az augusztus 10-e és 15-e közöttre tervezett budapesti Sziget Fesztivál egyik világzenei sztárja a soul, a rhythm & blues és a dzsessz műfajában egyaránt otthonosan mozgó 27 éves Amy Winehouse, a romániai rajongóknak nem kell feltétlenül Magyarországra utazniuk, ha látni akarják a rebellis dívát.

Winehouse, aki a hírek szerint sikerrel küzdött meg évek óta fennálló drogproblémájával, amely komoly hátráltatója karrierjének, idén Romániában is fellép – vagy a Iolanda Balaş Stadionban vagy a Vama Vechén tartandó fesztiválon. Az ötszörös Grammy- és háromszoros Ivor Novello-díjas díva, aki eddig csak két albumot készített, először fog fellépni Romániában, ahol a tízmillió példányban eladott Back To Black című albumát mutatja be.

Sztártavasz és -nyár

Az év egyik legnagyobb koncertjeként beharangozott Lady Gaga-fellépés ismét a pletyka kategóriájába került, a Nemzeti Stadiont úgy tűnik mégsem az extrém öltözködéséről elhíresült énekesnő avatja fel. A Grammy-díjas amerikai sztár nélkül is lesz elég fellépő a fővárosban: május 7-én az Alkotmány téren lép fel a kolumbiai születésű Shakira, aki tavaly a világ legnépszerűbb latin énekesnője volt. A bukaresti Római Arénákban május 17-én hazai sztár szórakoztatja a közönséget, akik a híres dance énekesnő Inna dalaira csápolhatnak. Május 30-án a Zone Arena vendége a Roxette svéd popduó lesz, akik világkörüli turnéjuk részeként koncerteznek a román fővárosban.

A nyár a veterán Sting koncertjével indul, aki június 6-án lép fel az Alkotmány téren, három nappal később pedig a legendás Scorpions zenél a Zone Arenában.

Július 10-én az év legnagyobb koncertjén vehetnek részt a szórakozni vágyók. Az Alkotmány téren Bon Jovi és zenekara a The Circle című albumot népszerűsítő turné keretében lép fel.

Fesztivál fesztivál hátán

A nagy koncertek mellett természetesen a fesztiválkínálat sem marad el. Májust például akár a jazz hónapjának is tekinthetjük – május 7-e és 13-a között a Bukaresti Nemzetközi Jazzverseny, május 8-a és 14-e között pedig a Nagyszebeni Jazz Fesztivál kerül megszervezésre.

Júniusban viszont „pörgősebb” fesztiválok várják a bulizni vágyókat – viszont furcsa mód, a két legnagyobb romániai fesztivál, a B’estfest és a Rock the City Fesztivál egyaránt június 1-je és 3-a közöttre van betervezve. Utóbbi Whitesnake, Judas Priest, Prodigy és Mike and The Mechanics zenéivel várják a fesztiválozókat az Alkotmány térre. A B’estfest a Skunk Anansie, Pendulum, Hadouken, Asian Dub Foundation, Flogging Molly, House of Pain és Lamb nevű együttesekkel csalogat.

maszol.ro
http://maszol.ro/media/bukaresti_koncertrajt_2011_04_12.html


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...