Bruno Mars egy valódi álomcsapattal dolgozott az 'Unorthodox Jukebox'-on

Date:

image001Bruno Mars a Smeezingtons-szal – ezzel a baráti szerzőcsapattal – szoros együttműködésben írta és producelte 2010-es bemutatkozó albumának legjavát. Ám a második albummal más tervei voltak. ” Mesterszakácsokat hívtunk a konyhába, mesteri recept nélkül” – mondja a 27 éves énekes. – “Tudtuk, hogy vagy hatalmas bukta lesz, vagy valami nagyon szuper fog kisülni belőle.”

Tavaly ősszel tehát felkeresett néhány menő producert, mint pl. Je­ Bhasker-t (Kanye West, Beyoncé, fun.), Paul Epworth-öt, (akinek Adele a “Rolling in the Deep”-et köszönheti), és Amy Winehouse szerzőtársát, Mark Ronson-t. “Zanzibar-ban voltam épp a nászutamon, amikor felhívtak: ‘Szeretnéd megismerni Bruno-t?'” – meséli Ronson. – “Már ismertem a zenéjét, és egy hónap múlva Londonban találkoztunk – azonnal megfőzött. Rögtön felismertem, micsoda tehetség.”

A közös munka végeredménye, azaz az Unorthodox Jukebox december 11-én lát napvilágot. Az albumon olyan dalok kaptak helyet, mint pl. a Police-os első kislemez, a “Locked Out of Heaven” vagy a Daft Punk-os “Moonshine”. “Ez utóbbi dal egy ital, melyet egy esti szórakozás alkalmával fogyasztottunk, majd a buli után egyenesen a stúdióba mentünk. A srácok elkezdtek játszani egy nyolcvanas évek-beli, Prince hangzású alapot, én meg sikítottam: ‘Holdfény (Moonshine), repíts minket a csillagokig!’

Aztán ott van a “Gorilla” c. dal, melyben egy Def Leppard-szerű téma található, a szövege pedig eléggé sikamlós: “A jó öreg állati szexről szól a dal” – magyarázza Mars, de nem aggódik attól, hogy ez hátrányt jelentene. – “Amikor gyerek voltam, a popzene lehetett veszélyes és mégis tömegeknek szólt. Michael Jackson simán megragadta az ágyékát a színpadon, Prince gondolkodás nélkül felvett fenék nélküli bőrnadrágot. Ezzel az albummal én is ezt a szabadságot akartam megtalálni.”

( Rolling Stone)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...