Boltokban Dave Gahan életrajza

Date:

Ha van Magyarországon olyan zenekar, amelynek kitartó, állandó, masszív, sőt egyre bővülő  rajongótábora van, akkor a Depeche Mode mindenképpen a listán van. Nem csoda, hogy bizonyos időközönként könyvet adnak ki a zenekarról. Most a frontemberről, Dave Gahanről jelent meg egy tartalmas könyv a Guardian újságírójától, Trevor Bakertől.
Könnyen azt gondolhatnánk, amit a Depeche Mode-ról (meg a hasonló nagyágyúkról) tudni lehet, már réges-rég leírták. A Silenos Kiadó ezért szerencsére úgy döntött, sokkal érdekesebbek az olyan kiadványok, amelyek egy-egy szereplőre, többnyire természetesen a frontemberre fókuszálnak. Olyan részletek derülnek ki ilyenkor, amelyek az együttes történetében esetleg mellékszálak, talán meg sem említendő részletek. A recept Robert Smith és a Cure esetében bevált, s íme itt a folytatás:
Dave Gahan & Depeche Mode – Születés és feltámadás.
Ráadásul a szerző ezúttal is pedigrés: Trevor Baker a Guardian újságírójaként tényleg ott van a sűrűjében. Szakmailag mindenképpen a csúcs, vagy legalábbis a közelében van. Ő az első, aki összegzi, miképpen emelkedett ki Dave Gahan Essexből, aztán pedig zenésztársai árnyékából.
Ez egy egészen különleges történet: a kisvárosi fiú, aki két kanállal halmozta az élvezeteket, s közben nem vette észre, a Depeche Mode-dal elért elképzelhetetlen sikerek 1995-re teljesen kifacsarták őt. Újraélesztése és máig tartó absztinenciája legendás. Hogy hogyan bukott le a mélybe Dave Gahan a démonaival megküzdeni, és hogy mi a volt a kiút ebből a feneketlen mélységből – erről szól a könyv, megtámogatva eredeti interjúrészletekkel és számos fotóval, köztük (evidensen) magyar rajongók által készített exkluzív képekkel is.
A magyar olvasóknak Trevor Baker azt a kellemes extra meglepetést tartogatja, hogy többször is külön kitér a hazai rajongótáborra.
http://silenos.hu/dave-gahan/
Író: Trevor Baker
Címe: Dave Gahan & Depeche Mode – Születés és feltámadás
Ára: 2500,- Ft
ISBN: 978-963-89407-0-4
Terjedelem: 264 oldal
Megjelenés éve: 2011
A Silenos további friss kiadványait (Burzum, Manu Chao, VHK stb.) keresd a honlapjukon: silenos.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...