Monday, September 27, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Boltokban Dave Gahan életrajza

  Ha van Magyarországon olyan zenekar, amelynek kitartó, állandó, masszív, sőt egyre bővülő  rajongótábora van, akkor a Depeche Mode mindenképpen a listán van. Nem csoda, hogy bizonyos időközönként könyvet adnak ki a zenekarról. Most a frontemberről, Dave Gahanről jelent meg egy tartalmas könyv a Guardian újságírójától, Trevor Bakertől.
  Könnyen azt gondolhatnánk, amit a Depeche Mode-ról (meg a hasonló nagyágyúkról) tudni lehet, már réges-rég leírták. A Silenos Kiadó ezért szerencsére úgy döntött, sokkal érdekesebbek az olyan kiadványok, amelyek egy-egy szereplőre, többnyire természetesen a frontemberre fókuszálnak. Olyan részletek derülnek ki ilyenkor, amelyek az együttes történetében esetleg mellékszálak, talán meg sem említendő részletek. A recept Robert Smith és a Cure esetében bevált, s íme itt a folytatás:
  Dave Gahan & Depeche Mode – Születés és feltámadás.
  Ráadásul a szerző ezúttal is pedigrés: Trevor Baker a Guardian újságírójaként tényleg ott van a sűrűjében. Szakmailag mindenképpen a csúcs, vagy legalábbis a közelében van. Ő az első, aki összegzi, miképpen emelkedett ki Dave Gahan Essexből, aztán pedig zenésztársai árnyékából.
  Ez egy egészen különleges történet: a kisvárosi fiú, aki két kanállal halmozta az élvezeteket, s közben nem vette észre, a Depeche Mode-dal elért elképzelhetetlen sikerek 1995-re teljesen kifacsarták őt. Újraélesztése és máig tartó absztinenciája legendás. Hogy hogyan bukott le a mélybe Dave Gahan a démonaival megküzdeni, és hogy mi a volt a kiút ebből a feneketlen mélységből – erről szól a könyv, megtámogatva eredeti interjúrészletekkel és számos fotóval, köztük (evidensen) magyar rajongók által készített exkluzív képekkel is.
  A magyar olvasóknak Trevor Baker azt a kellemes extra meglepetést tartogatja, hogy többször is külön kitér a hazai rajongótáborra.
  http://silenos.hu/dave-gahan/
  Író: Trevor Baker
  Címe: Dave Gahan & Depeche Mode – Születés és feltámadás
  Ára: 2500,- Ft
  ISBN: 978-963-89407-0-4
  Terjedelem: 264 oldal
  Megjelenés éve: 2011
  A Silenos további friss kiadványait (Burzum, Manu Chao, VHK stb.) keresd a honlapjukon: silenos.hu

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.