Boban Markovicék zárják a Nyírbátori Zenei Napokat

Date:

Tizenegy koncerttel várja az érdeklődőket a szombaton kezdődő Nyírbátori Zenei Napok. A rendezvénysorozat záróeseményén a szerbiai Boban Markovic Orkestar lép majd fel augusztus 20-án.

A négy hétvégét átölelő hangversenysorozaton mások mellett fellép még a Parno Graszt, a Ghymes, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, az Erkel Ferenc Rézfúvós Quintet, a Debreceni Kodály Kórus valamint a Budafoki Dohnányi Zenekar is.
A 45. Nyírbátori Zenei Napok ünnepélyes megnyitója június 30-án  20 órakor lesz a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros Minorita Templomának udvarán, ahol a Nyírbátori Muzsikusok adják az első koncertet, Sinka Krisztina operaénekes és a Tinódi Vegyes Kar közreműködésével.
31-én 20 órakor a Nyírbátori Kulturális Központban a Ghymes lép fel, vendégzenekarként a Debreceni Filharmonikusok játsszanak. Augusztus 5-én a Liszt Ferenc Kamarazenekar, 6-án a Sivadó család Kamaraegyüttese, 7-én a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertjét rendezik a nyírbátori református templomban, a Minorita Templom udvarán illetve a kulturális központ hangversenytermében.
Augusztus 12-én a Báthori Várkastélyban az Erkel Ferenc Rézfúvós Quintet a fellépő, míg 13-án a Parno Graszt. Augusztus 13-án Nemzetközi Fúvószenekari Találkozóra várják az érdeklődőket, ahol a Tűzoltóság Központi Zenekara, a balmazújvárosi és a csömöri fúvószenekar illetve mazsorett csoport, valamint a romániai kálmándi és mezőfényi fúvószenekar, a csömöri Krammer Band, a budapesti Seventeen Big Band és a Nyírbátori Fúvószenekari Tábor együttese a közreműködő.
Az utolsó előtti napon, augusztus 19-én a Debreceni Kodály Kórus és a Debreceni Csokonai Színház Énekkara hangversenyét rendezik, míg 20-án Liszt FerencKoronázási Mise című műve hangzik fel a nyírbátori református templomban a Nyíregyházi Cantemus Kórus és a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar előadásában.     A zárókoncertet a népszerű szerbiai Boban Markovic Orkestar adja.
kultura.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...