June17 , 2021

  Boban Markovicék zárják a Nyírbátori Zenei Napokat

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Tizenegy koncerttel várja az érdeklődőket a szombaton kezdődő Nyírbátori Zenei Napok. A rendezvénysorozat záróeseményén a szerbiai Boban Markovic Orkestar lép majd fel augusztus 20-án.

  A négy hétvégét átölelő hangversenysorozaton mások mellett fellép még a Parno Graszt, a Ghymes, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, az Erkel Ferenc Rézfúvós Quintet, a Debreceni Kodály Kórus valamint a Budafoki Dohnányi Zenekar is.
  A 45. Nyírbátori Zenei Napok ünnepélyes megnyitója június 30-án  20 órakor lesz a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros Minorita Templomának udvarán, ahol a Nyírbátori Muzsikusok adják az első koncertet, Sinka Krisztina operaénekes és a Tinódi Vegyes Kar közreműködésével.
  31-én 20 órakor a Nyírbátori Kulturális Központban a Ghymes lép fel, vendégzenekarként a Debreceni Filharmonikusok játsszanak. Augusztus 5-én a Liszt Ferenc Kamarazenekar, 6-án a Sivadó család Kamaraegyüttese, 7-én a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertjét rendezik a nyírbátori református templomban, a Minorita Templom udvarán illetve a kulturális központ hangversenytermében.
  Augusztus 12-én a Báthori Várkastélyban az Erkel Ferenc Rézfúvós Quintet a fellépő, míg 13-án a Parno Graszt. Augusztus 13-án Nemzetközi Fúvószenekari Találkozóra várják az érdeklődőket, ahol a Tűzoltóság Központi Zenekara, a balmazújvárosi és a csömöri fúvószenekar illetve mazsorett csoport, valamint a romániai kálmándi és mezőfényi fúvószenekar, a csömöri Krammer Band, a budapesti Seventeen Big Band és a Nyírbátori Fúvószenekari Tábor együttese a közreműködő.
  Az utolsó előtti napon, augusztus 19-én a Debreceni Kodály Kórus és a Debreceni Csokonai Színház Énekkara hangversenyét rendezik, míg 20-án Liszt FerencKoronázási Mise című műve hangzik fel a nyírbátori református templomban a Nyíregyházi Cantemus Kórus és a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar előadásában.     A zárókoncertet a népszerű szerbiai Boban Markovic Orkestar adja.
  kultura.hu
  spot_img