Benkő László Lions-díjat kapott jószolgálati munkájáért

Date:

Lions-díjjal tüntették ki Benkő Lászlót, az Omega együttes billentyűsét; a jószolgálati munkáért járó elismerést a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége adományozta a zenésznek.

    A zenész a magyarországi Lions Clubok jótékonysági akcióit segítő, csaknem egy évtizede tartó aktív munkájáért kapta az kitüntetést – tájékoztatta az MTI-t közleményben a szervezet.
A díjat olyan természetes személynek ítélik oda évente egy alkalommal, aki kiemelkedő, országosan ismert közéleti tevékenysége során, több éven keresztül személyes munkájával mutat példát az önkéntesség terén.
“Benkő László sok éve segít önzetlenül a rászorulókon. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége egyike azoknak a szervezeteknek, amelynek tagjai megtapasztalhatták a zenész lankadatlan jószolgálati munkáját” – hangsúlyozta a szervezet.
A Lions-díjat Paulikovics Iván szobrászművész kisplasztikája és a tanúsító oklevél képezi, a díjjal pénzjutalom és más elismerés nem jár.
A rockzenész egyebek mellett részt vállalt Szabó Andris vak énekes, zongorista pályájának elindításában. Az ifjú zenész azóta két lemezzel – amelyből az egyik platina – büszkélkedhet.
A fennállásának 100 éves jubileumához közeledő Lions Clubs International nemzetközi civil jótékonysági szervezet ma 206 országban van jelen és 46 000 klubjának csaknem másfél millió tagja van. Munkájának legfontosabb célja a látás védelme, a vakok és gyengén látók megsegítése. A Lions révén az elmúlt években világszerte több mint 120 millió gyermek jutott szemészeti ellenőrzéshez és a szükséges szemészeti kezeléshez.
A magyarországi tagszervezet évi mintegy 200 millió forinttal segíti a rászorulókat. A szövetség egyik legfrissebb programja egy szemszűrő autóbusz felszerelése és üzemeltetése – ez a látáskárosulás megelőzésében tölt majd be jelentős szerepet Magyarországon.

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...