Friday, September 17, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Benkő László Lions-díjat kapott jószolgálati munkájáért

  Lions-díjjal tüntették ki Benkő Lászlót, az Omega együttes billentyűsét; a jószolgálati munkáért járó elismerést a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége adományozta a zenésznek.

      A zenész a magyarországi Lions Clubok jótékonysági akcióit segítő, csaknem egy évtizede tartó aktív munkájáért kapta az kitüntetést – tájékoztatta az MTI-t közleményben a szervezet.
  A díjat olyan természetes személynek ítélik oda évente egy alkalommal, aki kiemelkedő, országosan ismert közéleti tevékenysége során, több éven keresztül személyes munkájával mutat példát az önkéntesség terén.
  “Benkő László sok éve segít önzetlenül a rászorulókon. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége egyike azoknak a szervezeteknek, amelynek tagjai megtapasztalhatták a zenész lankadatlan jószolgálati munkáját” – hangsúlyozta a szervezet.
  A Lions-díjat Paulikovics Iván szobrászművész kisplasztikája és a tanúsító oklevél képezi, a díjjal pénzjutalom és más elismerés nem jár.
  A rockzenész egyebek mellett részt vállalt Szabó Andris vak énekes, zongorista pályájának elindításában. Az ifjú zenész azóta két lemezzel – amelyből az egyik platina – büszkélkedhet.
  A fennállásának 100 éves jubileumához közeledő Lions Clubs International nemzetközi civil jótékonysági szervezet ma 206 országban van jelen és 46 000 klubjának csaknem másfél millió tagja van. Munkájának legfontosabb célja a látás védelme, a vakok és gyengén látók megsegítése. A Lions révén az elmúlt években világszerte több mint 120 millió gyermek jutott szemészeti ellenőrzéshez és a szükséges szemészeti kezeléshez.
  A magyarországi tagszervezet évi mintegy 200 millió forinttal segíti a rászorulókat. A szövetség egyik legfrissebb programja egy szemszűrő autóbusz felszerelése és üzemeltetése – ez a látáskárosulás megelőzésében tölt majd be jelentős szerepet Magyarországon.

  MTI

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.