July24 , 2021

  Bemutatkozott Mick Jagger kultúrközi szupergrupja

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  A Rolling Stones énekese mellett Dave Stewart (ex-Eurythmics), Joss Stone, a jamaicai Damian Marley és az indiai AR Rahman a tagja a SuperHeavy nevű szupergrupnak. A lemezük szeptemberben jelenik meg, de néhány számot már megmutattak az újságíróknak.

  A SuperHeavy zenekar ötlete Mick Jagger és Dave Stewart fejében született meg, kíváncsiak lettek ugyanis, hogy milyen lenne, ha több különböző kultúrából származó zenészek együtt játszanának. De nem ám világzenét – vagy ha azt is, legalábbis Dave Stewart utálja az elnevezést: “olyan emberek jutnak eszedbe róla, akik kötnek és joghurtot esznek.” Joss Stone úgy került Jagger és Stewart mellé, hogy utóbbi volt az egyik producere az énekesnő új lemezének; jamaicai zenészt mindenképpen akartak, ezért jött Damian Marley és vele a ritmusszekciója; AR Rahmannal pedig Los Angelesben futottak össze. (Ő egyébként India egyik legnépszerűbb zeneszerzője, aki a Gettómilliomos Oscar-díja és a Jai Ho betétdal hódítása óta nemzetközileg is ismert.) A zenekar nevét Muhammad Ali ihlette.

  A SuperHeavy-ről Mick Jagger először májusban beszélt, most pedig már be is mutattak néhány számot az újságíróknak. A Billboard beszámolója szerint az albumon lesznek majd keverék stílusú számok: például elektronikus+indiai+reggae+blues típusúak, vagy dubos basszussal és vonósokkal kiegészett popos ballada; de olyanok is, amik inkább egy-egy közreműködőhöz köthetők: Rolling Stones-os, reggae vagy bollywoodi dalok. Mindebből a nagyvilág egyelőre ezt a rövid kedvcsináló videót ismerheti csak meg.

  A zenészek meséltek az album készítéséről is. Mick Jagger elmondta, hogy a zenekészítéskor mindössze néhány ötlet, gitárriff és szövegrészlet volt a kezükben. Rengeteget jammeltek, a stúdióban töltött 10 nap alatt 35 óra felvétel készült, amiből Dave Stewart és hangmérnöke válogatta ki a legjobb részleteket. A zenészek ezután újra összejöttek és rendes, kerek darabokká formálták ezeket. Ha a szeptember 20-ra időzített lemezmegjelenés után úgy látják, hogy az embereknek tetszik a dolog, akkor akár még turnéra is mehet a SuperHeavy.

  quart.hu

   

  spot_img