Sunday, October 24, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Befutóban az etNoé

  Bognár Szilvia új formációja, az etNoé alig egy éves, de már olyan kiemelt koncerthelyszíneken játszhatott, mint a Művészetek Palotája, a Művészetek Völgye, a VOLT Fesztivál, az Ördögkatlan vagy a Berlini Magyar Intézet.
  Ehhez a pozitív sorozathoz jön most egy újabb fontos megmérettetési alkalom: november 17-én az MR2 Akusztik vendégei lesznek. A koncert december 13-án kerül adásba. Mi több, előzetes tervek szerint a frissen indult DunART televíziós csatorna elsők között tűzi majd műsorára tavaszi nagy sikerű müpás koncertjüket.
  Az etNoé tulajdonképpen a kapolcsi Palya-udvarban 2010-ben debütált Bognár Szilvia – Kovács Zoltán ének-bőgő duóból nőtte ki magát, bővült csakhamar – a csapattagnak számító hangmérnökkel együtt – héttagúvá. Zeneileg kevésbé szerteágazó, mint Szilvia korábbi produkciói, hangvételében pedig egyszerre populárisabb és progresszívebb azoknál. Ahogy ő fogalmazta: „Ma is adott számunkra a népdalnak, mint költészetnek és egyben zenei megnyilatkozásnak a használata. Élhetünk vele, mint az önkifejezés egyik legkézenfekvőbb eszközével. Noé virtuális zenei bárkájában a népdalok 21. századi világunkhoz igazodó értéket képviselnek, ugyanakkor ezt rendkívül sokszínűen teszik. Íme, egy példa…”

  Az eddigi sikeres fellépések és a mostani MR2-es vendégszereplés (adásban december 13-án!) is azt mutatja, hogy kellően nagy az érdeklődés és a nyitottság az etNoé iránt. Készül a promóciós anyag és a videoklip, jövőre tervezik felvenni a bemutatkozó nagylemezt. De semmiképp nem akarják elkapkodni. Főleg úgy, hogy közben Szilvia jelenleg friss gyereklemezére, a Csintekerintőre, illetve annak bemutató koncertjeire fókuszál.
  Bognár Szilvia – ének
  Gerzson János – oud
  Hámori Máté – gitár
  Kovács Norbert – dob
  Sütő Márton – gitár
  Zeneszerző: Kovács Zoltán – nagybőgő
  Hangmérnök: Mandula József
  kulturpart.hu

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.