Beatrice-koncert újra Lugosi Lászlóval

Date:

Újra egykori legendás gitárosával, Lugosi Lászlóval lép fel a Beatrice: a frontember, Nagy Feró a fővárosi PeCsa Caféba december 7-re tervezett koncertre hívta meg vendégként játszani Lugosit, aki 1978 és 1992 között volt a csapat tagja.

    A december 7-iki Beatrice-koncert egyben a zenekar új klubjának nyitórendezvénye; az együttes a tervek szerint kéthetente fog játszani a Petőfi Csarnok kávézójában. Nagy Feróék első fellépésének nagy része a CD-n a napokban megjelent ’78-88 című lemezre épít – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
A dupla albumot csaknem negyedszázaddal az 1988-as vinyl- és audiókazetta-megjelenés után adta ki CD-n a Collective Art. Annak idején ez volt a Beatrice első stúdiólemeze. A kiadvány első korongján 1978-ban játszott Beatrice-számok szerepelnek, ezeket 1988-ban újra felvették. A második részen 1987-88-ban írt Ricse-dalok vannak.
“Azért döntöttünk akkor a régi nóták újrarögzítése mellett, mert nem akartuk, hogy ezek teljesen elvesszenek, és a hetvenes évek végéről nem maradt jó minőségű stúdiófelvétel róluk. Sajnos a régi számokat tíz évvel később feljátszott Beatrice már nem volt abban a lendületben, mint 1978-ban” – fogalmazott korábban Nagy Feró az MTI-nek.
A 23 évvel ezelőtti felvételeken Lugosi László volt a gitáros, Miklóska Lajos “Apu” és Zsoldos Tamás a basszusgitáros, Barille Pasquale és Hirleman Bertalan pedig dobolt. Ma már egyikük sem játszik a Beatricében; Lugosi – aki a zenekar hőskorszakában, tehát 1978 és 1992 között volt tag – az elmúlt években vendégként időnként ismét feltűnik egy-egy koncerten.
A dupla lemezen olyan ma már klasszikusnak számító Beatrice-felvételek szerepelnek, mint a Jerikó, a Nagyvárosi farkas, a Térden állva, a Nem kell, az Azok a boldog szép napok vagy a József Attila előtt tisztelgő Születésnapomra.
A Beatricében Nagy Feró mellett jelenleg Magasvári Viktor gitározik, Laczik Ferenc basszusgitározik és a frontember fia, Nagy Hunor Attila dobol.

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...