Az évtized lemezét készíti a Kowalsky meg a Vega

Date:

Fontos mérföldkőhöz érkezett idén a Kowalsky meg a Vega. A zenekar pontosan tíz éve vonult először stúdióba, hogy elkészítse első nagylemezét. A jubileum alkalmából november 25-én jelenik meg a banda dupla albuma az első tíz év legnagyobb slágereinek felfrissített változataival és tíz új szerzeménnyel. A rajongók most szombaton, szeptember 17-én már élőben hallhatják az első négy dalt egy budapesti koncerten.

Nem sok üres hely van mostanában a Kowalsky meg a Vega határidőnaplójában. A fellépések között a zenekar folyamatosan a stúdióban dolgozik, hiszen most készül a hatodik lemezük, ami rögtön dupla album lesz.
– Azért választottuk az „Az évtized lemeze” címet, mert eljött az ideje, hogy számot vessünk az eddigi pályafutásunkkal, ugyanakkor előre is tekintsünk. A dupla album egyik felén a rajongóink kedvencei szerepelnek majd, amelyekre a Facebook-on szavazhattak. Köztük van például az Új templom épül, az Otthon, édes otthon, a Szarka farka vagy a Herceg fehér lovon. Hat-hét dalt újragondolunk és felfrissítünk. A Forradalom Rt.-t például eredetileg rockosabbra terveztük, mégsem úgy valósult meg. Most viszont visszatértünk ehhez az ötlethez, így a hangzása az élő koncertekre emlékeztet majd. Más számokba pedig trombitát vagy flamenco alapokat csempészünk be – mondta Kowa, a zenekar dalszerző-szövegíró énekese.
„Az évtized lemeze” dupla album másik felére új szerzemények kerülnek.
– Tíz új dalt veszünk fel. Most először fordul elő, hogy kizárólag a Kowalsky meg a Vega tagjai játsszák fel a számokat, vagyis nem hívunk olyan zenészeket, akik a koncertjeinken közreműködnek. Vendégeink viszont lesznek: készül egy közös szám az Ocho Macho zenekarral, és egy fantasztikus énekesnővel, de az ő neve maradjon még meglepetés – tette hozzá Kowa.
A Kowalsky meg a Vega és az Ocho Macho november 25-én közös, lemezmegjelenítő koncertet ad az Illegál Fesztiválon, a budapesti Barba Negra Music Clubban, ahol az elővételben megvásárolt belépők mellé a vendégek ajándékba kapják „Az évtized lemezét”.
A Kowalsky meg a Vega rajongóinak azonban nem kell ilyen sokáig várniuk, hiszen most szombaton, szeptember 17-én a budapesti Club 202-ben már élőben hallgathatják meg a készülő lemez négy új dalát, a Még nem Éden, a Magadban Másokat, a Szentlélek Network és a Születésnapodra című számokat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...