August1 , 2021

  Az eltévedt fiúk

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  A Stone Temple Pilots visszatalált kiadójához
   
  A Velvet Revolver nevű szupergruppot is megjárt Scott Weiland, a drogprobrémáiról is elhíresült Stone Temple Pilots frontember sosem tudott féket tenni a nyelvére. 2008-ban például azt nyilatkozta a Billboardnak, hogy tervezik már az új lemezt társaival – Dean DeLeo gitárossal, Robert DeLeo bőgőssel és Eric Kretz dobossal -, de eszük ágában sincs azt korábbi kiadójuknál megjelentetni. Mégis úgy alakult, hogy – bár az idáig vezető út nem volt zökkenőmentes – a 2001-es Shangri-La Dee Da-t követő vadonatúj album újra az Atlantic/Warner Music gondozásában lát majd napvilágot, május végén.
   
  Bár a Stone Temple Pilots közel 10 éve nem adott ki albumot, szerencsére mégsem estek le a térképről 2002-es feloszlásuk után, részben azért, mert a rockrádiók a mai napig játsszák még korai slágereiket is. Másrészt, a zenekar tagjai a nyilvánosság szeme előtt maradtak egyéb projektjeikkel. Weiland, a Velvet Revolveren kívül, saját kiadót alapított Softdrive Records néven, 2008-ban szólóalbummal jelentkezett és létrehozta saját ruhamárkáját. A DeLeo testvérek a Filter frontemberével, Richard Patrick-kel alapítottak együttest Army of Anyone néven, melynek 2006-os bemutatkozó albumából 88 ezer példányt adtak el. A Stone Temple Pilots nevet pedig már 2008-ban visszahozták a köztudatba egy masszív újraalakuló-turnéval.
   
  “A turné közepén elkezdtük írni az új albumot” – meséli DeLeo. – “Nyolc vagy kilenc hónap telt el úgy, hogy 1 hónapot a stúdióban dolgoztunk, majd 3-4 hét koncertezés, aztán újra stúdió.”
   
  Bár az album producere a csapat maga volt, Don Was producer segített szinkronban tartani a társaságot. “Az új lemez tetszeni fog a régi rajongóinknak” – mondja Weiland. – “Sok blues, és R&B is van benne, de alapvetően ez egy rock album.” És bár sok visszatérő zenekar él azzal a módszerrel, hogy vendég dalszerzőket hív meg a lemez elkészítésére, nekik ez eszükbe sem jutott: “Nincs problémám a dalszerzéssel” – mondja DeLeo. – “Robert és én hatalmas mennyiségű új anyagot szállítottunk Scottnak.”
   
  Az új album első kislemeze, a “Between the lines”  már ostromolja a slágerlistákat, a Mainstream Rock listán például 1 hét alatt 29 helyet ugrott előre, bekerülve így az első 10 közé, ami 2003-ban történt meg velük utoljára. Közben a zenekar épp befejezett egy 9 állomásos promóciós színházturnét, áprilisban és májusban amerikai rádiók fesztiváljain lépnek fel, majd nyáron az európai fesztiválok következnek. Ezután visszamennek Észak-Amerikába, önálló turnéra, melynek előzenekarait még nem jelentették be.
   
  “Remélem, jól fog fogyni az új album, és lesz majd időm otthon is maradni a gyerekeimmel. Imádok turnézni, de megszakad a szívem, amikor sírva hív fel a két gyerkőc, hogy mikor jövök már haza.” – vallja be Weiland.
   
   (A Billboard cikke nyomán)

  spot_img