July31 , 2021

  Az Akváriumban mutatja be új kislemezét a Napra

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  A Napra zenekar május 4-én a budapesti Akvárium Klubban ad koncertet. A Kárpát-medence népzenéjét és a rockzenét mesterien ötvöző, Fonogram-díjas zenekar ezen a fellépésen mutatja be először élőben a Naiv című új kislemeze dalait. A koncert másik fellépője a szintén Fonogram-díjas és ez évben újra a jelöltek között masírozó Turbo lesz.

  A Napra zenekar március 20-án a honlapján jelentette meg ingyenesen letölthető, Naiv című kislemezét, amely az őszre várható új album előfutára. A két új szerzemény, az Útközben és a Pontok egyik érdekessége, hogy a dalszövegeket Karafiáth Orsolya költőnő írta. Az EP harmadik dala a zenekar egyik nagy slágere, a De sötétlik című szám koncertváltozata, amelyet 2008-ban, a Művészetek Palotájában rögzítettek.

  – A Naiv című kislemezt csaknem kétezren töltötték le ingyen a www.napra.hu oldalról, sokan osztották meg egyéb fórumokon is, és nagyon pozitívak a visszajelzések. A közönség először május 4-én a budapesti Akvárium Klubban hallhatja élőben az új számokat, és elmerülhet a Napra változatos világában, hiszen játszani fogjuk a korábbi slágereinket is. Most is szabadon, improvizatív módon adjuk elő a dalokat, ezért nálunk soha sincs két egyforma koncert – mondta Both Miklós, a Napra zenekar vezetője.

  Az est másik fellépője a pszichedelikus rock szcéna nagykövete, a Turbo zenekar lesz, amely ma már elmaradhatatlan szereplő a legnagyobb hazai fesztiválokon és visszatérő vendég számos külföldi zenei rendezvényen. A Turbo 2010-ben nyert Fonogram-díjat „Az év hazai modern pop-rock albuma” kategóriában a Vol.1 című lemezéért. A Lost Measure című, második, tavaly megjelent nagylemezük pedig ismét a Fonogram-jelöltek listáján szerepel. Ami miatt a zenekar mostanában keveset hallat magáról, az nem más, minthogy idén nyárra akusztikus lemezzel és különleges videókkal készülnek, tehát nem érdemes kihagyni ezt a nagyszerű, régóta tervezett estét.

  Az Erzsébet téri Akvárium Klubban május 4-én, pénteken 20 órakor lesz kapunyitás, a Napra zenekar 21 órakor lép színpadra, míg a Turbo 23 órakor kezd zenélni. A belépőjegyek elővételben 1000, a helyszínen pedig 1300 forintba kerülnek.

  Részletek:

  www.napra.hu

  www.facebook.com/napraband

  www.turboband.bandcamp.com

  www.soundcloud.com/turboband

  spot_img