July23 , 2021

  Az AIDS-ről írja első könyvét Elton John

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Az AIDS-ről írja első könyvét személyes élmények alapján Elton John brit popsztár.
  A nyárra megjelenő könyvben –Love Is The Cure: Ending The Global AIDS Epidemic – az énekes felidézi, hogyan veszítette el sorra a barátait, köztük az 1991-ben, 45 évesen elhunyt Freddie Mercuryt, a Queen együttes frontemberét.
  Az első Elton John-könyv hírét a Hodder & Stoughton kiadó jelentette be Londonban, hozzátéve, hogy a világsztár nagyon személyes beszámolót ad arról, miként élte meg az AIDS-járvány időszakát, a kínokat, amikor azt látta, hogy egyik barátja a másik után hal meg értelmetlenül.
  A barátokra való visszaemlékezések mellett szó lesz a könyvben az AIDS-kirekesztés elleni küzdelem plakátarcává vált Ryan White amerikai fiúról is, akit kitiltottak az iskolából egészségi állapota miatt. Korabeli sajtójelentések szerint a popénekes ott volt a fiú betegágyánál, amikor az 1990-ben, 18 évesen meghalt az egyik amerikai kórházban.
  A kiadói közlemény szerint a könyv elsősorban azt firtatja, miért nem tesznek többet a betegség gyógyításáért. Márpedig “ez olyan betegség, amelyet nem egy csodavakcinával kell gyógyítani, hanem a szívek és lelkek megváltoztatásával, a társadalmi korlátok ledöntésére irányuló kollektív erőfeszítéssel és az együttérzés hídjainak építésével” – vallja a 64 éves popsztár, aki könyvével is változtatni szeretne a helyzeten.
  Elton John 20 éve alapítványt hívott életre az AIDS elleni küzdelem céljából, könyvének bevételét is e karitatív szervezet kapja. A kötet megjelentetését az idei, immár 19., júliusban Washingtonban tartandó AIDS-világkonferenciához időzítik.
  A kiadó közleménye szerint eddig hatvan millióan haltak meg AIDS-ben a világon.
  MTI
  spot_img