Átadták AZ ÉV DJ-JE díjakat!

Date:

November 24-én este, egy nagyszabású díjátadó est keretében tudhattuk meg, kik voltak a szakma, illetve a közönség szerint az év lemezlovasai, producerei. A DJ Szövetség (Magyar Lemezlovas Egyesület) öt éves múlttal bíró rendezvényébe idén társrendezőként a Ballantine’s is belépett, így az év DJ-je díjak átadása a Ballantine’s Music Awards égisze alatt történt.

Több kategóriában is összemérték erejüket, népszerűségüket a DJ-k és a producerek; a közönségszavazást a Facebook-on bonyolította le a Ballantine’s, a szakmai szavazáson pedig a hagyományoknak megfelelően a DJ Szövetség több, mint 1000 tagja szavazhatott az általa legjobbnak tartottakra.
Mindkét típusú szavazás két fordulós volt: az első körben bárkit lehetett jelölni, a második körben pedig a legtöbb jelölést kapottak listájából lehetett immár a végő győztest megszavazni.
Természetesen minden kategóriában jelölhető volt bárki, aki DJ-ként dolgozik, nem feltétel a DJ Szövetségben való tagság.
A rendezvényen tartott beszédében Jeszenszky Zsolt Elnök kiemelte a szakmai összefogás fontosságát, s egyben a Szövetség eddigi tevékenységének egyik legnagyobb eredményeként az ellentétek, ellenségeskedések lassú felszámolását, a közösséggé formálódás kibontakozó jeleit nevezte meg – ennek egyik jele, hogy a Szövetség létszáma idén már az ezer főt is meghaladta!
Az est műsorvezetője az elmúlt három évben sorozatban az év DJ-jének megválasztott Bárány Attila volt.
Az eredmények
AZ ÉV FELFEDEZETTJE” kategóriában Julia Carpenter győzött; az első körben a szakma által kapott jelölések után a második körben a közönség (is) őt találta a legjobbnak. Júlia a díj átvételekor a díjat átadó Pantl Péternek, a CKM Magazin főszerkesztőjének viccesen – de bizonyára többek sajnálatára – megjegyezte : “Biztos, hogy én sosem fogok levetkőzni!”
AZ ÉV PRODUCERE” mezőnyben a Lauer & Canard páros meggyőző fölénnyel diadalmaskodott; több éves alkotómunkájuk, számos remix és saját dala eredménye az idei, jól megérdemelt díjuk, melyet a páros jelenlévő tagja, Canard vett át és köszönt meg.
A DJ Szövetség ÉLETMŰDÍJAT ebben az évben Csiszár Jenő kapta; a mainstream, a “tuti slágerek” helyett mindig a saját útját járó, kiváló zenei ízlésű egykori DJ, később televíziós és rádiós személyiség észrevétlenül formálta, szélesítette százezrek zenei ízlésvilágát az elmúlt 30 évben. A díjat átadó Jeszenszky Zsolt elnök szerint bár a korábbi elismertek is maximálisan megérdemelték az életmű-díjat, ilyen jó helyre talán még sosem ment az: Csiszár Jenő egyéniségével, jó értelemben vett kívülállóságával, a középszerűségnek hadat üzenve tudta mindig felhívni a nagyvilág aktuális, korszerű zenéire mindazok figyelmét, akik erre fogékonyak voltak, és fogékonyak ma is.
AZ ÉV DJ-JEközönségdíjat a több mint 20 éve aktív, mindig megújulni képes, kitűnő szakmai felkészültségű Sterbinszky kapta – több évtizedes pályafutással, a sok ezer buli mellett több sikeres albummal is a háta mögött igencsak kijárt neki ez a díj.
AZ ÉV DJ-JEszakmai szavazáson a háromszoros győztes Bárány Attilát először megelőzve, az idei díjat a tavalyi év felfedezettje, a nem csak szakmailag is kiváló lemezlovas, de 2011-ben egyértelműen a fiatal közönség legnagyobb kedvence, Andro vihette haza.
Gratulálunk a győzteseknek!
Az esemény fotógalériáját megnézheted a Facebookon ide kattintva!
Lájkold Te is a DJ Szövetség hivatalos Facebook oldalát!
Kattints ide: www.facebook.com/djszovetseg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...