Ági és a Fiúk és Kampec Dolores

Date:

Dupla lemezbemutató – meglepetésekkel
2011-12-01 21.00 Gödör Klub

December 1-én Kontroll Csoport két alapítójának, Bárdos Deák Áginak és Hajnóczy Csabának zenekarai, az Ági és Fiúk és a Kampec Dolores tart közös lemezbemutatót a Gödör Klubban. A belépő jegy mellé, az Ági’55 és az Evaliyé című, frissen megjelent cd-ket karácsonyi ajándékként kapja a közönség. A koncert egyben Bárdos Deák Ági születésnapi bulija, melyre az énekesnő meglepetésvendégekkel és egy különleges zenei csemegével kedveskedik rajongóinak.

Kampec Dolores: Evaliyé

„ Kampec Dolores” azt jelenti: a „szenvedések vége”. Ez egyben egy új, örömteli állapotot is jelez. Ilyen állapot egy új album elkészülte. A Kampec – 5 év után – új sorlemezt vett fel, az elmúlt évek dalait összegezve. Sokan várják ezt a lemezt, itthon és külföldön egyaránt. A zenekar csúcson van. Kenderesi Gabi hasonlíthatatlan énekét, Hajnóczy Csaba originális gitárjátékát Vajdovich Árpád (basszusgitár, bőgő) és Németh Csaba (dob, ütőhangszerek) minden tekintetben kiváló ritmusszekciója kíséri. Grencsó István (fúvósok) szólóival, szólamaival a szabadság elemét teszi hozzá az anyaghoz. Figyelem, csemege! A zenekar barátai azt mondják, ilyen „roots” alternatív anyag, a jazz és a népzene hatásain át is megőrizve az indie-rock pszechedeliáját, régen készült.

Ági és a fiúk: Ági’ 55

Újraénekelt negyedszázad! Az Ági és fiúk formáció vélhetőleg nem csak a zenekarban megfordult zenészek számát illetően döntene Guinness rekordot. A megalakulás óta eltelt 25 évben a frontember, a zeneszerző- szövegíró-énekes Bárdos Deák Ágnes, a Kontroll Csoport egyik alapítója, az Ági és fiúk zenekar egyetlen állandó tagja heroikus erőfeszítéssel, menedzser híján nem csak Magyarországon különleges, de egy nőtől mindenképp kivételes teljesítménnyel, egyszóval elképesztő életkedvvel tartja működésben máig is a zenekart. Az énekesnőnek nem csak negyedszázad magánéleti válságaival, hanem a férfiak uralta hazai zeneipar előítéleteivel is meg kellett küzdenie a puszta életben maradásért. A kiadóktól a kritikusokig kíméletlen közöny fogadta az elmúlt évtizedek zenei erőfeszítéseit, bár az énekesnőt körülvevő zenészek szeretete, odaadása, és az emberi tűrőképesség szerinti végső, az egzisztenciális bizonytalanság határáig kitartó hűsége mégis biztosította a túlélést. Ez idő alatt az Ági és Fiúknak három cd-je jelent meg Szív, vér, agy, Cyber Éva és Én mindig csak Pest címen. Az idén 55 éves énekesnő születésnapjára megjelenő lemezével a stúdiózás örömére fektette a hangsúlyt, tiszteletadással pályafutása két leghűségesebb zenésztársának, Antal Szilveszter gitárosnak és Molnár Gábor dobosnak, valamint az utóbbi években csatlakozott Horváth Gábor basszusgitárosnak.

A lemez külön érdekessége a Kontroll Csoport egyik legkedveltebb, Nem én vagyok című dalának szlovák nyelven felénekelt változata. A kortárs szlovák költő, Vlado Jancek a dalt dallamra, ritmusra fordította néhány határon túli magyar műfordító nyersfordításából. A lemezen hallható válogatás a már megjelent dalok feldolgozásain, valamint két, eddig meg nem jelent dalon kívül egy vadonatúj számot is tartalmaz. Az Ági’55 címmel napvilágot látott cd életmű-válogatásként lett definiálva, de valójában az újraénekelt- változatok lenne a pontos kiadványi meghatározás.

A dalok szaxofonszólamainak hiánya a zenefelvételek alatt súlyos és fájdalmas betegsége miatt a stúdiómunkákban részt venni már nem tudó, majd a lemez végső keverése előtt eltávozott barát és zenésztárs, Újvári János pótolhatatlanságának mementója.

A lemezbemutatón, ami egyben Bárdos Deák Ágnes szülinapi bulija is lesz, ha a Guinness -rekord számot nem is hozza a zenekar, de néhány zenészbarátot meghívott egy-egy ajándékszám erejéig. A stúdiófelvételeket Kovács Bence készítette, aki a kilencvenes évek elején az Ági és (a) Fiúk zenekar gitárosa volt. A masterelés munkálatait Kirschner Péter, az Európa Kiadó és a DeJavueRevue zenekarok gitárosa végezte. A lemezborítót a Cyber Éva és az Én mindig csak Pest című albumok borítóinak tervezője, Havas Györgyi készítette – ugyancsak az ő munkája a Ja nie som tá (Nem én vagyok) youtube-on látható video klip. Hajnóczy Árpád, a Kontroll Csoport zenésze is bábáskodott a lemez létrejöttén.

A belépőjegyek : 2500 forintba kerülnek, amelyhez mindkét lemezt ajándékba kapja a közönség.

www.godorklub.hu www.vilagveleje.hu www.1grecords.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...