A Scissor Sisters is fellép az olimpiai fesztiválon

Date:

Scissor Sisters és Baaba Maal is szerepel azon hírességek névsorában, akik színpadra lépnek Londonban a 2012-es nyári olimpiai játékokat megelőző kétnapos zenei fesztiválon

A River of Music elnevezésű rendezvényen öt kontinens képviselői lépnek színpadra a brit főváros hat helyszínén a Temze mentén. A zeneforgatagra a 2012-es nyári játékokkal párhuzamosan megrendezésre kerülő 12 hetes művészeti fesztivál nyitóeseményeként kerül sor. A koncertek az olimpia kezdetét megelőző hétvégén, július 21-én és 22-én lesznek hallhatók.
A Scissor Sisters és Baaba Maal mellett a fellépők között lesz az amerikai dzsesszlegenda, Wynton Marsalis és a szintén amerikai Naturally 7 vokálegyüttes. A többi előadó nevét később hozzák nyilvánosságra. A jegyek ingyenesek lesznek, az erre vonatkozó további részleteket jövő májusban jelentik be.
“A 2012-es londoni kulturális olimpiára tervezett ötleteink közül valószínűleg ez a zenei fesztivál a legmerészebb és legnagyobb vállalkozásunk” – mondta el Ruth Mackenzie, a Kulturális Olimpia és a 2012-es Londoni Fesztivál igazgatója.
“Ez kiváló lehetőség az előadók számára, hogy együttműködjenek egymással és a koncertek mellett kicsit belekóstoljanak az olimpia hangulatába is” – idézte Mackenzie-t a BBC brit közszolgálati médium internetes oldala. Az Európából érkező fellépők a Trafalgar téren és a Somerset House-ban adnak koncertet. Az amerikai előadók a londoni Towert, az ázsiaiak a Battersea Parkot, az afrikai fellépők a Jubilee Gardenst, az ausztráliai szigetvilág képviselői pedig a greenwichi régi Tengerészeti Főiskolát veszik birtokba.
(MTI)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...