A rockerek vitték a pénzt

Date:

A 25 legjobban kereső zenészek listáján 2010 május és 2011 májusa között az első helyet a U2 zenekar szerezte meg – írja a Forbes gazdasági szaklap. Az ír bandát Bon Jovi és Elton John követi.

A U2 együttes kereste a legtöbb pénzt 2010 májusa és 2011 májusa között a könnyűzenei ipar előadói közül a Forbes gazdasági lap szerint – az ír zenekar az elsőséget legutóbbi világkörüli turnéjának köszönheti.

A zenekar grandiózus 360° világturnéja minden idők legjobb bevételű zenei eseményeként vonul be a történelembe, közel 700 millió dollárt termelve két év alatt. Az elmúlt évben Bono, The Edge, Adam Clayton és Larry Mullen Jr. közösen 195 millió dollárt kerestek. Bono együttese nem most kerül a lista élére, tavaly 108 millió dollárral szintén elsők voltak.

A Forbes toplistáján az „ezüstérmes” Bon Jovi, 125 millió dollárral, legyűrve a tavalyelőtti második helyezett Bruce Springsteent, aki a Billboard zenei portál szerint 2009-ben „csupán” 57 millió dollárt tehetett zsebre.

A harmadik helyen Elton John áll, 105 millió dollárral – 2009-ben Madonna volt a „bronzérmes”, 47 millióval. (Az amerikai énekesnő 2008-ban az élen állt ugyanezen a listán 242 millió dolláros bevétellel.)

Negyedik Elton gyermekének keresztanyja, Lady Gaga lett, aki az elmúlt egy évben 90 millió dollárral lett gazdagabb. A Forbes információi szerint az extravagáns énekesnő az elkövetkezendő 365 napban ennél sokkal többet kereshet.

Az ötös listát Michael Bublé kanadai énekes zárja, aki 2010 májusától 2011 májusáig 70 millió dollárral többet tudhat a bankszámláján. A listán csupán öt zenész hölgy van a 11 férfi előadóval szemben – Lady Gaga mellett Taylor Swift (45 millió dollár), Katy Perry (44 millió dollár), Beyoncé (35 millió dollár) és Rihanna (29 millió dollár). A 25-be bekerült egy pár is, mégpedig Beyoncé és férje, Jay-Z. Most fordult elő először, hogy a rapper több pénzt keresett feleségénél, igaz csak 2 millió dollárral.

A legfiatalabbként Justin Bieber 17 éves kanadai énekes került fel a zenészek közé, a tini lányok nagy kedvenceként 52 millió dollárt énekelt össze, s ezzel a kilencedik lett. A legidősebb pedig Paul McCartney, a 69 éves énekes 67 millió dollárt keresett az elmúlt egy évben. A 18. helyen öten is végeztek a maguk 35 millió dollárjával (24,8 millió euró): AC/DC, Sean „Diddy” Combs, Beyoncé, Tim McGraw és a Muse.

maszol.ro

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...