A rock katonái újra együtt voltak

Date:

Négy napon keresztül állt a „bál” a Székelyudvarhely melletti Szejkefürdőn, ahol a tizedik születésnapját ünneplő Székelyföldi Rockmaratonon majdnem megállás nélkül dübörögtek a válogatott helyi és külföldi zenekarok. Jóllehet a vártnál sokkal kevesebben látogattak ki a helyszínre, viszont aki megnézte élőben valamelyik kedvencét, az semmiképp sem csalódhatott a buliban.

Csütörtök este már kezdtek szép számban gyülekezni a rockerek, hisz az Ismerős Arcok sokak számára ismerős, az Ossianra pedig értelemszerűen a legtöbben voltak kíváncsiak. Felcsendültek a jó öreg slágerek, Paksi Endre hozta a szokásos hangulatot, de nem maradtak el a legújabb album nótái sem. Kicsit megcsappant péntek estére a rockerek száma, viszont a Rómeó Vérzik és a Depresszió annál nagyobb bulit csapott rajongóinak. Kicsit sem depressziós frontemberük nem hagyta unatkozni a közönséget: vagy folyton zúzni kellett, vagy részt venni a ugrálós-pogós közönségjátékokon. Szombat estére ismét az Ossianéhoz hasonló buli kerekedett, hiszen a P. Box muzsikája a legtöbb embert még a mai napig is be tudja indítani.

rockmaraton2_b

Orosz-Pál Levente és Jére Ágoston főszervezők a sátorbontás közben kifejtették, egyértelműen sikerült a rockzene berkein belül Erdély legrangosabb fesztiválját megszervezni – hisz mindegyik napon 9–10 zenekar lépett színpadra. „A visszajelzések alapján mind a közönség, mind pedig a rajongók elégedettek voltak. A közönség egy része távol maradt a maratontól, a vártnál jóval kevesebben jöttek el. Nem tudjuk, minek köszönhető: jó idő is volt, a jegyek árát is lehoztuk. A jövőre nézve el kell gondolkodnunk, hogy érdemes-e Udvarhelyen ilyesmit szervezni (ugyanebben a koncepcióban), vagy el kell vinni a fesztivált más helyszínre. Összességében le tudtunk zárni egy sikeres, tíz évet felölelő korszakot” – fogalmazott Orosz-Pál.

rockmaraton3_b

Jére Ágoston elmondta, hogy a látogatottság az udvarhelyiek részéről volt a leggyengébb. „Gyakorlatilag a fizető vendégek mintegy 90–95 százaléka más településről érkezett. Komolyan gondolkodunk azon, hogy a továbbiakban egy ilyen fesztivált ott szervezzünk meg, ahol igazán igény van rá. (Fekete Pákóról is szó esett már…) Főtámogatóink betartották ígéreteiket, de ennyi támogatás semmiképp sem lenne elég arra, hogy legközelebb egy igazi nagy nevet elhozzunk (pl. Motörhead, Scorpions). Az utóbbi években nagyon érződik a gazdasági visszaesés” – tette hozzá Jére.

szekelyhon.ro

http://szekelyhon.ro/magazin/a-rock-katonai-ujra-egyutt-voltak

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...