A New Order jövőre új lemezt készít

Date:

newordermain Jövő év elején új stúdióalbum készítésébe fog a New Order: a legendás manchesteri elektro-rock csapat egy évvel ezelőtt állt újra össze, jelenleg is turnén van, októbertől Észak-Amerikában koncertezik.

    “Idén nem volt időnk új anyag írásába kezdeni, mert annyi fellépésünk volt, de jövőre kevesebb koncertet kötünk le, így nekiláthatunk. Elektronikus szinti albumot szeretnék csinálni, miután az elmúlt néhány lemezem gitárközpontú volt” – nyilatkozta Bernard Sumner énekes-gitáros a Mixmag zenei magazinnak (http://www.mixmag.net/words/news/new-order-plan-new-album).
A BBC Radio 6Music-nek arról is beszélt, hogy az elmúlt egy évben bárhol is játszott a New Order, mindenütt azt tapasztalta, a közönség új dalokat vár tőlük.
A New Order öt évvel 2006-os felbomlása után tavaly ősszel tért vissza, és nagy vihart kavart, hogy az egyik alapító tag, Peter Hook basszusgitáros nélkül. Ennek legfőbb oka a Bernard Sumnerrel kialakult ellentétek kiéleződése volt. Az új felállásban Sumner mellett a dobos Stephen Morris, a billentyűs-gitáros Gillian Gilbert és Phil Cunningham, valamint a basszusgitáros Tony Chapman szerepel.
A zenekar 1980-ban alakult Manchesterben, a megszűnt Joy Division három tagjából, miután Ian Curtis, a posztpunk Joy Division énekes-szövegírója 1980. május 18-án – néhány nappal azelőtt, hogy a csapat amerikai turnéra indult volna – felakasztotta magát. A popos elektronikus zene felé forduló New Order 1993-ig hat sikeres stúdióalbumot készített; a Blue Monday című 1983-ban kiadott kislemez forradalmi hangzású volt abban az időben.
A zenekar 1993-tól 1998-ig szüneteltette tevékenységét, az idő alatt a tagok különböző projektekben (Electronic, Revenge, Other Two, Monaco) dolgoztak. A visszatérést követően két újabb stúdióalbum jelent meg (utoljára a Waiting For The Siren’s Call 2005-ben), majd 2006 végén úgy tűnt, végleg vége lett a New Ordernek. Azóta Sumner, Morris és Cunningham (ő 2011 és 2006 között volt New Order-tag) Bad Lieutenant néven alakított zenekart.
Peter Hook előbb a Freebass-szel készített lemezt, jelenleg pedig The Light nevű formációjával járja a világot és játszik Joy Division-számokat.
A New Order fellépett a londoni olimpia záróünnepségéhez kapcsolódó koncerten is a Hyde Parkban.

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...