A Miss Saigon újra Budapesten

Date:

Volt benne helikopter, igaz nem az elején, és nem igazi, volt benne hatalmas Ho-Si-Minh szobor, félelmetes, és volt benne mindenféle elem, ami képes egy előadás látványosságát szolgálni. Mészáros Árpád Zsolt játszotta a professzort, s aki ismeri Őt, az el tudja képzelni, hogy megmutta az örök Amerikába vágyó bártulajdonos minden színét. Kimet, a lányt Dancs Annamari alakította, akit főszerepben most láttam először, és gyorsan elillantotta azon kétségemet, hogy Vágó Zsuzsinak csak az árnyéka lehet (Ő a másik szereposztásban szerepel, és az Operett egyik, ha nem a legnagyobb üdvöskéje). A két katona jóbarát, Chris, Kerényi Miklós Máté volt (és nem Dolhai Attila), valamint John, György-Rózsa Sándor (és nem Feke Pál), amit nem bántam mert mindkettőjükből éreztem azt a fajta feszültséget, amit egyrészt egy apaság-férj kettőssége okoz, illetve egy jóbarát vívódását, aki szinte a barátja helyett is átélte annak katarzisait. No és még megemlítem a feleség, Ellent alakító Vágó Bernadettet, aki bár szinte csak a második felvonásban volt a színen, de tán a legnagyobb hatással volt rám, hiszen imádta a férjét, de próbálta a legjobbat “kihozni” párja vietnami kalandjából született gyermeke sorsában is, és annak anyja számára is. 
Magára az eljátszott történetre a legjellemzőbb, hogy a mellettem ülő hölgy, aki látta a 94-es változatot is (amit szintén a mostani rendezői gárda vitt színre) nem tudta például, hogy a mostani változatban, hogy találkozik ismét össze Kim, és Chris. S ez nem emlékezet kihagyásból fakadt. 
S a nézői fogadtatás? Átütő siker, és végtelenül tetszett, hogy először az előttem két sorral ülő Vágó Zsuzsi állt fel a székéből, hogy elismerje kollégái, így Dancs Annamari teljesítményét is (tán ez a fajta munka kapcsolat (is) lehet e Színház sikerességének a magyarázata?). A végén aztán minden jelenlévő közreműködőt a színpadra szólított KERO, aki egyrészt méltatott, másrészt az új fordítás történelmi mához igazítását hangsúlyozta, harmadrészt pedig meghajolt a nézők előtt, méltó tapsvihar közepette. 
 
S hozzáfűzésként a darabhoz: Óriási érzelmek, hatalmas feszültségek, indulatok jellemzik, és az eddig általam látott musical-ek közül messze a legnehezebben énekelhető szerepek vannak benne. Jellemző, hogy szinte tán csak a Kim-Chris szerelmi kettős ismert belőle, és tán még a professzor egyik dala a második felvonásban. Szerintem nagyszerűen oldották meg a feladatot, és hogyha az előadási jog kitart, akkor még sok-sok évig lehet a Miss Saigon a Budapesti Operettszínház vezető musical slágere. 
… KERO-nak van érzéke, füle-szeme a nézőtér felé…  

Fehérvár.net 
/ Zoli /

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...