July24 , 2021

  A MAGNA CUM LAUDE katonás menetelése…

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Csak ülünk és zenélünk – RÁADÁS

  2011 augusztus 26. Margitszigeti Szabadtéri Színpad

  Az elmúlt években már-már stílszerűvé vált, hogy egy siker zenekar speciális hangszerelésben is megmutassa dalait. Kifejezetten nagy hagyománya lett mindenki által ismert slágerek akusztikus, vagy nagy zenekari feldolgozása. A Magna Cum Laude zenekar a Művészetek Palotájában rendezett akusztikus koncertjén egy újabb meghökkentő sikert aratott legújabb ötletével. A Fiúk ezúttal fehér szmoking-csokornyakkendőben előadott kellemes unplugged koncertjének közepén ugyanis egy 25 tagú díszegyenruhás katonazenekar masírozott a színpadra, s a közönség elismerő morajától kísérve csapott bele néhány Magna dal swingbe hangszerelt változatába.

  – Először kicsit fenntartással voltunk az ötlet iránt, mert azt hittük, hogy egy katonazenekar csak száraz indulókat tud játszani. Az álla esett le mindenkinek, hogy profi amerikai jazz stílusban csendült fel a Színezd újra, a Pálinka dal, vagy a Főnököm – mondta egy néző.

  A 2006-ban alakult ABS Big band hivatalosan a Magyar Honvédség Szentendrei Központi Kiképző bázisának zenekara. Jelenlegi formájában 2009 óta működik és hivatali fellépései mellett közreműködnek országos rendezvényeken, fesztiválokon.

  – Tavaly egy vidéki városi eseményen találkoztunk az ABS Big Band-del. Lenyűgözött bennünket, hogy milyen alázatos és tehetséges muzsikusok. Már akkor fantáziáltunk azon, vajon hogy szólalhatnának meg a Magna dalok ezekkel a fúvós hangszerekkel. – mondta Mező Misi frontember. És hogy az ötlet mennyire működött, arra a MÜPA-ban megtartott június 26-i közös koncert hatalmas sikere a bizonyíték. Az ország egyik legprominensebb rendezvény helyszínéhez méltón, és néhány dal erejéig a katona zenekarral kiegészülve zenéltek.

   

  Az egyedi hangulatú műsor óriási sikerére való tekintettel a Magna Cum Laude és az ABS Big Band egy ráadáskoncertet tart augusztus 26-án Budapest legszebb szabadtéri színpadán, a Margitszigeten. Az előadás bőségesen szemezget majd a szeptemberre várható vadonatúj stúdióalbum dalaiból, de a bőség a katonazenekar kihasználtságára főleg helytálló, mert ezúttal mintegy 10 közös dallal készülnek a minden bizonnyal idei utolsó ilyen jellegű koncertre.

   

  Mint minden különleges MCL koncerthez ezúttal is különleges vendég dukál. Cakó Ferenc animációs filmrendezőnk a világ minden pontján tart előadásokat, speciális kurzusokat. Különleges hatású homokanimációs filmjeivel szinte minden jelentős filmfesztiválon fődíjat nyert. Számtalan elismerése közt büszkélkedhet a Berlini Filmfesztivál Arany Medve-díjával, a Cannes-i Filmfesztivál Animációs Fődíjával, de még Oscar jelöléssel is. A Magnával közös munkája a csodálatos Sirató klip, de élő koncerten közös produkcióra még soha korábban nem volt példa. Augusztus 26-án este a Margitszigeten néhány dal erejéig végre ez a hangulat és élmény is valóra válik.

   

  Elsöprő erejű muzsika és látvány, na meg persze Magna Pálinka minden mennyiségben. Így érdemes a nyarat zárni.

   

   

  spot_img