A MAGNA CUM LAUDE katonás menetelése…

Date:

Csak ülünk és zenélünk – RÁADÁS

2011 augusztus 26. Margitszigeti Szabadtéri SzínpadAz elmúlt években már-már stílszerűvé vált, hogy egy siker zenekar speciális hangszerelésben is megmutassa dalait. Kifejezetten nagy hagyománya lett mindenki által ismert slágerek akusztikus, vagy nagy zenekari feldolgozása. A Magna Cum Laude zenekar a Művészetek Palotájában rendezett akusztikus koncertjén egy újabb meghökkentő sikert aratott legújabb ötletével. A Fiúk ezúttal fehér szmoking-csokornyakkendőben előadott kellemes unplugged koncertjének közepén ugyanis egy 25 tagú díszegyenruhás katonazenekar masírozott a színpadra, s a közönség elismerő morajától kísérve csapott bele néhány Magna dal swingbe hangszerelt változatába.

– Először kicsit fenntartással voltunk az ötlet iránt, mert azt hittük, hogy egy katonazenekar csak száraz indulókat tud játszani. Az álla esett le mindenkinek, hogy profi amerikai jazz stílusban csendült fel a Színezd újra, a Pálinka dal, vagy a Főnököm – mondta egy néző.

A 2006-ban alakult ABS Big band hivatalosan a Magyar Honvédség Szentendrei Központi Kiképző bázisának zenekara. Jelenlegi formájában 2009 óta működik és hivatali fellépései mellett közreműködnek országos rendezvényeken, fesztiválokon.

– Tavaly egy vidéki városi eseményen találkoztunk az ABS Big Band-del. Lenyűgözött bennünket, hogy milyen alázatos és tehetséges muzsikusok. Már akkor fantáziáltunk azon, vajon hogy szólalhatnának meg a Magna dalok ezekkel a fúvós hangszerekkel. – mondta Mező Misi frontember. És hogy az ötlet mennyire működött, arra a MÜPA-ban megtartott június 26-i közös koncert hatalmas sikere a bizonyíték. Az ország egyik legprominensebb rendezvény helyszínéhez méltón, és néhány dal erejéig a katona zenekarral kiegészülve zenéltek.

Az egyedi hangulatú műsor óriási sikerére való tekintettel a Magna Cum Laude és az ABS Big Band egy ráadáskoncertet tart augusztus 26-án Budapest legszebb szabadtéri színpadán, a Margitszigeten. Az előadás bőségesen szemezget majd a szeptemberre várható vadonatúj stúdióalbum dalaiból, de a bőség a katonazenekar kihasználtságára főleg helytálló, mert ezúttal mintegy 10 közös dallal készülnek a minden bizonnyal idei utolsó ilyen jellegű koncertre.

Mint minden különleges MCL koncerthez ezúttal is különleges vendég dukál. Cakó Ferenc animációs filmrendezőnk a világ minden pontján tart előadásokat, speciális kurzusokat. Különleges hatású homokanimációs filmjeivel szinte minden jelentős filmfesztiválon fődíjat nyert. Számtalan elismerése közt büszkélkedhet a Berlini Filmfesztivál Arany Medve-díjával, a Cannes-i Filmfesztivál Animációs Fődíjával, de még Oscar jelöléssel is. A Magnával közös munkája a csodálatos Sirató klip, de élő koncerten közös produkcióra még soha korábban nem volt példa. Augusztus 26-án este a Margitszigeten néhány dal erejéig végre ez a hangulat és élmény is valóra válik.

Elsöprő erejű muzsika és látvány, na meg persze Magna Pálinka minden mennyiségben. Így érdemes a nyarat zárni.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...