A Lord és Kalapács József lemezei kisöpörték a tehetségkutatók sztárjait az élről

Date:

lord01Eluralta a heavy metal a MAHASZ slágerlistáját

A Hammer Records által újrakiadott Lord és Kalapács életmű  albumok átütő sikerét hozta az 1006. heti Mahasz slágerlista. A lista élén a Lord 27 évvel ezelőtt, kizárólag Ausztiában megjelent Big City Lights albumának újrakiadott verziója végzett – köszönhetően annak is, hogy a lemezt a Lord 40 éves születésnapi koncertjegyével együtt rengetegen vásárolták meg.

A TOP 40 első 26 helyezett albuma közül összesen 18(!) tartozik a jubileumi újrakiadás sorozatba, vagyis a rajongók is komolyan bevásároltak Kalapács József szeptember 14-ei, és a Lord 15-ei koncertjén. Az eredeti kiadók licence alapján megjelent albumok sikere még akkor is hatalmas eredmény, ha tudjuk, hogy az elmúlt években a csúcsra jutáshoz pár száz, a TOP 40-be történő kerüléshez pedig több tucat hanghordozó eladása is elegendő egy-egy kevésbé kiemelt héten. A lista itt található: http://www.mahasz.hu/?menu=slagerlistak&menu2=archivum&lista=top40&ev=2012&het=38&submit_=Keres

A lemezek többségének újrakiadásával évtizedes hiányt pótolt a Hammer Records stábja. A nemzetközi standardeknek megfelelő, bónuszokkal kiegészített, extra fotókkal illusztrált borítóval napvilágot látott, remaszterizált sorozat sikere a lemezvásárláshoz amúgy is hűségesebb, fanatikus rock és metal rajongók körében borítékolható volt, és a sikert csak segítette az újrakiadások apropóját adó, és szintén átütő sikerű dupla jubileumi koncert a  Petőfi Csarnok szabadterén.

kalapacs_jozsef01A két koncert és a lemezeladások kapcsán a Hammer Records kiadót vezető Hartmann Kristóf az alábbi nyilatkozatot adta ki: “Nagyon örülünk a kiadványsorozat pozitív visszhangjának, és ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki ehhez hozzájárult! Elsősorban a Lord zenekar jelenlegi és korábbi tagjainak, valamint Kalapács József minden zenészkollégájának és alkotótársának is legyen szó a klasszikus régi Gép albumokról, a korai Omen lemezekről vagy az első Kalapács szólóalbumot készítő stábról. A muzsikusok és dalszerzők zseniális munkája nélkül nem lennének több évtized próbáját kiálló korongok!

Köszönet jár minden igazi zenerajongónak, aki eredeti kiadványt vett ezekből a lemezekből akár most, akár korábban! Nagyon fontos, hogy megköszönjük a média segítségét és nyitottságát, hiszen a kulturális és közszolgálati jellegű médiumok műsoraiban az ünnepi események és kiadványok is nyilvánosságot kaptak. Többek között az MTI hivatalos hírrel, a Magyar Televízió, a Duna Televízió, a Hír TV, a Nóta TV, a Best Of Rock FM, a Lánchíd Rádió, a Kontakt Rádió, a Rádió 17, a Helyi és Heti Téma, a Pesti Est, a Magyar Narancs, a Színes RTV, a Magyar Hírlap, az Exit, az Új Ász, a Metropol, a HVG és számtalan egyéb nyomtatott, online és elektronikus médium híradással, riportokkal számolt be a Lord 40 és Kalapács József 30 éves munkásságáról!

Szomorúan kellett konstatálnunk, hogy a két nagy kereskedelmi televízió saját tehetségkutatóinak szereplői mellett nem látott lehetőséget a két jubiláló előadó megemlítésére. Némi elégtételt jelent, hogy a tehetségkutatók sokszor kérészéletű, “15 perces” sztárjainak albumait legalább 1 hétre kisöpörte két nagyszerű klasszikus hard rock és heavy metal előadó a az eladási listákról.” – szól a Hammer Records vezetőjének nyilatkozata.

A jubileumi koncert után a Kalapács zenekar október 12-én a Club 202-ben indítja a tavasszal megjelent Poklok és mennyek között album országos lemezbemutató turnéját, a Lord zenekar pedig folyamatosan koncertezik a jubileumi programmal az ország minden részén.

A jubileumi koncertekről készült DVD kiadványokon pedig már gőzerővel zajlik a munka, hogy még az idén napvilágot lássanak

Kapcsolódó weboldalak:

www.hammerworld.hu

www.metalshop.hu

www.kalapacs.net

www.lordzenekar.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...