July24 , 2021

  A Ladánybene 27 bemutatja: MARLEY 66

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Reggae körökben, a világ bármely pontján a február, Bob Marley jegyében zajlik. Számos fesztivált szerveznek ebben az időszakban, ahol felcsendülnek Marley örökbecsű dalai és elhangzanak máig aktuális gondolatai.

  A Ladánybene 27 szervezésében február 12-én itthon is részesei lehetünk egy hagyományosnak mondható Bob Marley emlékkoncertnek az A38 állóhajón, ahol az LB27 sok-sok baráttal, zenésztárssal kiegészülve igazi örömünnepet tart eme jeles alkalomból.

  Idén 66 éves lenne a reggae királya…

  A Ladánybene 27 tagjai hosszú évek óta igyekeznek az emberek szívében frissen tartani Marley üzenetét, hogy ne csak a rádiók által sokat játszott slágerek éljenek tovább, sokkal inkább az albumokon megbúvó kincsek, azok a zenék, amik a roots reggae kialakulásának kihagyhatatlan alapkövei voltak. A reggae hangzását megteremtő The Wailers zenészei közül már többen szerepeltek Magyarországon, többször LB27 szervezésben is.

  Az 1996-ban megjelentetett „Bob Marley emlékére” – című  LB album célja is a Marley dalok bemutatása volt! A lemez megjelenését számtalan fantasztikus LB27-Marley koncert követte, amik közül a legemlékezetesebbek a Sziget Fesztiválok önálló Marley bulijai és az 1999-es jamaicai utazás Ocho Rios-i közös koncertje a The Wailers-szel, Marley egykori zenekarával!

  Ezen a februári estén a házigazda Ladánybene 27 vendégei hazai reggae élet meghatározó alakjai. Társ zenekarként a Dubaku Band lép fel, mely két működő banda (Budapest Riddim, Another Day) tagjaiból verbuválódott supergroup. Két énekesük, CéAnne és Doki vezényli le az est első felvonását.

  A Ladánybene 27 ezen az estén is kiegészül új fúvós barátaival, akiket a karácsonyi LB Roots Xmas bulin találkozhatott először a közönség. A Marley dalok éneklésében Miksa partnere lesz a Knotty Headz korábbi dobos-énekese, Krecsmáry Zsolti és az Another Day-T-Rex Riders korábbi frontharcosa, Roul NO (NOsick), de egy-két közös dalra CéAnne és Doki is beszáll az LB „gépezetbe”. Hatalmas közös zenélés várható ezen az éjszakán!

  A koncerten elhangzanak Marley ismert és kevésbé ismert dalai, a korai, jamaicai évektől a Tuff Gong-os, világ hódító időszak végéig, sőt néhány dal erejéig a Marley gyerekek által továbbvitt üzenetek is felcsendülnek majd!

  A koncertek előtt-után és között is kizárólag Marley-közeli zenék (remix-ek, ritkaságok, zenésztársak muzsikái) szólnak majd a Ladánybene 27 házi sound systemének kultikus figurái (RasTamás és T.B.Homelock) lemezeiről, akik egyébként a buli főszervezői is egyben!

  „Let’s Get Together, And Feel Allright!”

  Az LB27 tavaszi menetrendjének következő eseményei:

  Ride Di Riddim 2. 2011. március 10. A38.

  A tavalyi Color Dem riddimalbum bemutatójának fergeteges sikerén felbuzdulva hagyományt teremtő szándékkal megrendezésre kerül a riddim alapú és MC központú reggae zenélés nagy ünnepe!

  Spring Reggae Jam – 2011. április

  A Reggae Camp „kistestvéreként” emlegetett tavaszi reggae találkozó  immár tizedik éve hozza közelebb a reggae massive számára a nyarat. Ez a fesztivál sokak számára a túlélést jelenti a Camp kezdetéig.

  Feel The Roots

  Ezzel a címmel várható a feltűnése egy új dalnak, ami a megújult LB27 formáció  új zenéinek első hírnöke lesz!

  Ezekről az eseményekről a közeljövőben szintén beszámolunk majd.

  Hungarian Tribute To Bob Marley
  2011. február 12. 21:00 – A38
  LADÁNYBENE 27,
  DUBAKU BAND,
  CÉANNE, DOKI,
  KRECSMÁRY ZSOLT,
  ROUL NO (NOsick)
  LB27 BRASS SECTION
  LB REGGAE SOUND
  (RasTamás, T.B.Homelock)
  Belépő: 1500/1800 Ft

  spot_img