July30 , 2021

  A Gelka az elsők között a Soulseduction listáján

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Lee Everton – So Proud of You című számához készült Gelka-remix a 2009-es top 100 eladási rangsorában a 15. helyet csípte meg Soulseduction, a világ egyik legnépszerűbb online lemezboltjának listáján.
  A remix megjelenési felülete már önmagában is izgalomra ad okot, hiszen a legendás Stereo Deluxe kiadó Coming Home nevet viselő válogatás sorozatán tűnt fel a múlt évben. A mixet egyébként kiadófőnökük, Nightmares On Wax követte el, ezért könnyű kitalálni, hogy hip-hop és dancehall együtt játszik a legszebb downtempo elektronikával ezen a lemezen.
  A szigorúan eladások alapján kialakított 100-as listán a szám 15. lett, de maga a lemez, a Coming Home pedig a dobogó harmadik fokát is elérte, ami – mint nemzetközi adat – felett nem lehet elsiklani.
  Lee Everton egy német, ős reggae sztár, hosszú évek óta dancehall-ra és reggae-re szakosodott zenékkel tömi a kölni Rootdown Records-ot, aminek egyik fő előadójaként lehet rá nézni. A So Proud of You-hoz készült Gelka-remix még a tavalyi év elején készült. Érdekes vele kapcsolatban az, hogy mikor megkapták a sávokat, többé nem is foglalkoztak velük ilyen mód, hanem az egész számot egy masszaként kezelték, és a szokásos eljárásoktól eltérően egész részleteket mintáztak ki az eredeti számból és azokból legóztak össze egy teljesen új dallamot.
  A Gelkára már az első lemezén is jellemzőek voltak a játékos megoldások, elég csak a meghökkentő szám-lezárásokra gondolni, vagy hogy képesek voltak felvenni hosszú percekig egy horkoló barátjukat, hogy megelevenítsék a teáskanna álmát. A budapesti duó már dolgozik második lemezén, de addig is állandó szereplői stílusok válogatáslemezeinek.
   
  est.hu

  spot_img