A Fészek klubban koncertezett a Role

Date:

A Fészek Művészklubban koncertezett hétvégén a budapesti, világzenét játszó Lighthouse együttes meghívására a csíkszeredai Role együttes.
A január 15-i közös koncertalkalomra egy pályázat keretében került sor. Az Előadóművészi Jogvédő Iroda és a PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) kezdeményezésére jött létre 2005-ben a HungaroConnections program, melynek célja, hogy egy-egy magyarországi és külföldi zenekar koncertek által megismerje egymást, egymás zenei színterét. A zenekaroknak ugyanakkor saját országukban kell biztosítaniuk fellépési lehetőséget partnerüknek, a program keretében pedig az utazási költségek (illetve azok egy része) pályázhatók meg.
Mint Nagy Tivadartól, a Role együttes vezetőjétől megtudtuk, másik három zenekartól is kaptak felkérést a partnerségre, ők végül a hozzájuk zenéjében legközelebb álló Lighthouse mellett döntöttek. A világzenei est során a Pille-dalokat adták elő, illetve az Ady-műsorból, sőt a közönség kívánságára még a Kájoni miserendből is játszottak részleteket. „Élmény volt, elképzelhetetlenül jó volt a közönség, valami olyan volt, amilyent még nem tapasztaltunk, felemelő” – számolt be lapunknak Nagy Tivadar.
Nemsokára az erdélyi világzene-rajongók is megismerkedhetnek a Lighthouse együttes sajátos, ír-kelta, keleti és magyar népzenei alapokat dzsessz, progresszív rock és pop elemekkel ötvöző muzsikájával, hiszen a program folytatásaként februárban turnét tervez számukra a Role.
szekelyhon.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...