A Budapest Bár koncertje a Magyar Hospice Alapítványt segíti

Date:

Jótékonysági koncertet ad október 27-én a Budapest Bár a Művészetek Palotájában Budapesten, a bevétellel a Magyar Hospice Alapítványt támogatják.
Mindenki, aki jegyet vásárol, egy szenvedő beteg egyheti otthon ápolását teszi lehetővé – közölte az idén 20 éves alapítvány az MTI-vel. A palliatív, azaz fájdalomcsillapító egészségügyi hospice szolgáltatás iránt egyre nagyobb a társadalom igénye. Egy idén végzett reprezentatív kutatás szerint a társadalom kétharmada, – ha gyógyíthatatlan betegségben szenvedne – élete utolsó szakaszát otthonában, a szerettei között szeretné eltölteni. A hospice ismertségének növelését szolgálja – az egészségügyi szakmai program mellett – a  2007 óta működő Nárcisz program is. A tavasszal országszerte megrendezett Nárcisz futással és az őszi közös nárciszültetési akciókkal ezrek figyelme fordul a palliatív kezelés fontosságára. Külön pedagógiai program foglalkozik a fiatalok érdeklődésének felkeltésével az emberi méltóság, a szolidaritás ügye iránt. A hospice-munkát több mint 100 képzett önkéntes segíti, 2010-ben az Év önkéntese díjat is a Hospice Alapítvány önkéntes munkatársa kapta.
A Budapest Bár Hoppá! című lemezéhez kapcsolódva, annak zenei anyagára építve új koncertszínházi előadást hozott létre, melynek rendezője és tervezője Pál Kálmán. A színpadon fiktív budapesti tér épül fel a hatvanas évekből, ahol a piacos árusok bódéi mellett balról egy vendéglő kerthelyisége látszik. A zenészek és énekesek a piactér furcsa figuráit, árusait, vendégeit személyesítik meg: az énekesekből kolbászsütő, vendéglőtulajdonos, messziről érkezett vidéki vendég válik. A “talpalávalót” Farkas Róbert és zenekara húzza, míg a végső jelenetben megnyílik a Pokolbár kapuja és táncba torkollik a piactéri nap.
MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...