A 30Y új lemezt ad ki és társproducerekké teszi rajongóit

30y_1Egyedi hangzásvilágú négyrészes kiadvánnyal jelentkezik a 30Y. A pécsi zenekar csokorba szedte a Szentimentálé koncertprogram eddig lemezen meg nem jelent szerzeményeit, és stúdióalbumot készített belőlük, amit hasonló hangszerelésű feldolgozásokkal, egy szubjektív válogatással és egy filmösszeállítással is kiegészített. A november 26-án megjelenő Szentimentálé című album CD-n, bakeliten és digitálisan is elérhető lesz, és a kiadványt előrendelő rajongók a 30Y lemezének társproducereivé válnak.

A hazai könnyűzenei élet egyik legizgalmasabb rockzenekara, a 30Y évente egyszer-kétszer meglepi rajongóit egy-egy különleges Szentimentálé-koncerttel, amikor kevésbé ismert, halkabb, ugyanakkor játékos oldalát is megmutatja – rengeteg olyan szerzeménnyel, melyek eddig még nem jelentek meg lemezen.

– Sok olyan dalom van, amelyeket évekkel ezelőtt írtam, de különböző okokból nem kerültek rá egyik albumunkra sem – mondta Beck Zoltán, a 30Y frontembere. – Ezeket a számokat időről időre újra elővettük, csiszolgattuk, áthangszereltük, és ráérősen kísérleteztünk velük a zenészbarátaink segítségével. Egy idő után észrevettük, hogy a 30Y megszokott stílusától eltérő dalok uralkodni kezdenek rajtunk, és önálló életre kelnek. Mi váltunk a dalok eszközeivé, és egyre több ilyen szerzemény született. Amikor elkezdtük játszani a koncerteken ezeket a dalokat, kiderült, hogy a közönség többre is kíváncsi. Így születtek meg a Szentimentálé-estek, amelyeket a játékosság, a zenei intimitás és a közvetlenség jellemez.

A rajongók örömére a zenekar 2012-ben végre stúdiólemezen is kiadja a Szentimentálé-dalokat, ráadásul a számok születéséhez méltó, újszerű módon. A november 26-án megjelenő anyag valójában négy részből áll. Az első adagban a Szentimentálé-repertoár 14 eddig lemezen meg nem jelent 30Y-dala szerepel, és ez az összeállítás fizikai formában, CD-n és dupla bakeliten is megjelenik (a bakelit formátumon +4 bónuszdal is szerepel), míg a többi tartalom egy számítógépes kód segítségével digitális formában, úgynevezett „vendégoldalakon” lesz elérhető az interneten. Az első ilyen vendégoldalról a legkedveltebb 30Y-szerzemények „szentimentálésított” átiratait lehet letölteni egy kilencszámos blokkban, a második vendégoldalon öt feldolgozást hallhatunk a hetvenes-nyolcvanas évekből (Cseh Tamás, a Kex, a Szélkiáltó és a Bergendy együttes dalaiból), míg a harmadik vendégoldal egy videógyűjtemény 12 számmal, amelyeket Lévai Balázs válogatott ki a 30Y tagjaival forgatott filmetűdjeihez.

A rajongók négyféle, nagyon kedvező árú csomag közül választhatnak attól függően, hogy mennyi tartalomhoz szeretnének hozzáférni, és akár az album társproducereivé is válhatnak. – A 30Y létezése és ereje a közönségből fakad. A rajongóink szeretete és súlya nélkül a dalaink nem törték volna át a falakat. Ezt szeretnénk nekik megköszönni a magunk módján. A Szentimentálé árait úgy találtuk ki, hogy akár a középiskolások is megengedhessék maguknak a vásárlást a zsebpénzükből. Akik november 18-ig a www.30y.hu oldalon keresztül előrendelik a lemezt, az album társproducerei lesznek, a nevük pedig felkerül a lemezborítóra

és az internetes felületeinkre is. Emellett a rajongók alkotásai is szerepelnek a borítón: a Városlepedő-akció keretében az előző albumunk turnéjának 30 koncerthelyszínén a nézők lepedőkre rajzolhattak, és ezekből az ábrákból válogattunk néhányat a Szentimentálé lemezborítójára – tette hozzá Beck Zoli.

Az új 30Y-albumról az Egypár című beharangozó klipdalt már tavasz óta ismerheti a közönség, A világ lepedője című felvétel rádiós premierje október 14-én este volt, és azóta már ez az új dal is elérhető a zenekar YouTube-csatornáján és SoundCloud-oldalán.

További részletek:

http://30y.hu/

http://www.facebook.com/30yzenekar

http://www.youtube.com/user/30ytv

http://soundcloud.com/30y

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.