450 ezer kívánságból áll össze a Pannónia Fesztivál

Date:

Lezárult vasárnap a szavazás a Pannónia Fesztivál lehetséges fellépőire a rendezvény honlapján. Mint ismert, a fesztivál szervezői arra buzdították az embereket, voksoljanak arra az öt magyar zenekarra, melyet szeretnének látni május 20. és 23. között a Várpalota melletti Cseri-parkerdőben. Kevesebb mint 3 hét alatt 90 ezer ember 450 ezer szavazatot adott le. Már biztos, hogy fellép a 30Y, Demjén Ferenc és a Tankcsapda.

Már tavaly is a közönség szavazatai alapján állt össze a Pannónia Fesztivál fellépő névsora, akkor 400 ezer szavazatból, idén pedig 450 ezer voks érkezett. A legtöbben a Tankcsapdát, a Quimbyt, a Kispál és a borzot, a 30Y-t és a Subcribe-ot szeretnék látni. Néhány kívánság már most teljesülni látszik: a négynapos fesztiválon már biztosan fellép Lukács László és Beck Zoltán csapata, de ott lesz az Akela, az Effeta, a Vad Fruttik és Demjén Ferenc is. További zenekarokkal a következő napokban, hetekben egyeztetnek a szervezők.
Annak a csapatnak, melynek nem sikerül így bejutni a fesztiválra, van még egy esélye. Az Örömtánc, Örömzene Projekt Iroda ugyanis a Pannónia Fesztivállal társulva 2010-ben is folytatni kívánja, immár hagyományteremtő jelleggel elindított kezdeményezését, azaz a zenei kultúra bővítésének ösztönzését, illetve fiatal tehetségek felkutatását, gondozását.
Az iroda két kategóriában írt ki pályázatot. Az egyik világzenei műfajban zenemű elkészítése, a másik pedig már meglévő zenemű népzenei átirata. Az első helyezett félmillió forintot kap, a dobogósok fellépési lehetőséget a Pannónia Fesztiválon és az Örömtánc televíziós műsorban. A dalokat szakmai zsűri véleményezi, többek közt Beck Zoli és Karácsony János. A pályázat részletei megtalálhatóak a www.pannoniafesztival.hu oldalon, a határidő március elseje.
A fesztiválszezont indító megabulira a belépők már kaphatók.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...