July31 , 2021

  45 éves a legendás Bemrockpart

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

   Két és fél hetes programsorozattal ünnepli 45. születésnapját a Budavári Művelődési Ház, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, a legendás Bemrockpart. November 17. és december 4. között koncertekkel, kiállítással, táncházzal és gyerekprogramokkal idézik fel a csaknem fél évszázad történetét és hangulatát. Igazi csemege, hogy a Mini zenekar az 1971-es felállásban lép fel a magyar rockzene születésének helyszínén.   

   Szinte hihetetlen, de idén a 45. születésnapját ünnepli a Budavári Művelődési Ház. A nagy múltra visszatekintő intézmény Bemrockpart néven vonult be a magyar könnyűzene történelmébe, hiszen a hetvenes években azok a zenészek bontogatták itt a szárnyaikat, akik ma már élő legendának számítanak. A jubileumi programsorozatban november 17. és december 4. között éppen ezért kiemelt szerepet kap a zene.

  – A Bemrockpart gazdag archívumából összeállítunk egy kiállítást, amelyen régi fotók, plakátok, műsorfüzetek, cikkek és egyéb érdekes dokumentumok szerepelnek. A közönség láthatja az első, 1966-os műsorfüzetet, amelyből csak egyetlen példány maradt meg, valamint ugyanabból az évből a Sakk-matt zenekar fotóját, akik a kor szellemének megfelelően egy hatalmas Lenin-kép alatt játszottak. Ugyancsak különlegesség a Mini zenekar 1968-as plakátja, valamint az LGT legendás Tabán-koncertjein készült fotók, amelyeket még sohasem mutattak be máshol – mondta Marsi László, a Budavári Művelődési Ház igazgatója.

  A jubileumi eseménysorozaton a zenéről olyan művészek gondoskodnak, akik ezer szállal kötődnek az intézményhez. Egyikük Török Ádám, aki pályafutása során csaknem 900-szor lépett fel a Bemrockparton. A 45. születésnapon a fuvolista és zenekara, a Mini az 1971-es felállásban ad koncertet. A Sebő Együttes 1969. őszén itt mutatkozott be először a közönségnek, és néhány év kihagyás után visszatért a gyökereihez.

  – A Sebő Klub újra havi rendszerességgel várja azokat, akik szeretik a magyar népzenét és néptáncot. A jubileumi eseménysorozat alatt az együttes Dresch Mihály szaxofonost látja vendégül, aki a nyolcvanas években dzsesszklubot vezetett az intézményben. A gyerekeket pedig a Budavári Művelődési Ház egy másik legendás alapító művésze, Levente Péter varázsolja majd el a Kacagó koncertjével – tette hozzá Marsi László.

  A Budavári Művelődési Ház a Budavári Önkormányzat egyetlen közművelődési intézménye, jogelődjét 1966-ban alapították. A vendégek 40 éve hűségesen látogathatják a Mini-klubot és a Tabáni Szabadtéri Koncerteket, évtizedek óta működik a Ferenczy István Vizuális Műhely, a Tabán Helytörténeti Kiállítás és Dokumentációs Központ, valamint több éve az intézmény rendezi a Tabáni Népzenei Fesztivált és a Regejáró Misztrál Fesztivált.

   Bővebben:

  www.bem6.hu

  spot_img