25 ÉVES A PG CSOPORT!

Date:

Jubileumi koncert 2011. november 11-én a debreceni Kölcsey Központban!

Idén 25 éves fennállását ünnepli a debreceni PG Csoport! A jubileumi év számos új feladatot adott a csapatnak: január végén Rómában koncerteztek Halmos Béla prímással, népzenekutatóval, velük tartott Szomjas György Kossuth-díjas filmrendező és csapata is. A zenekar történetéről, az év eseményeiről zenés dokumentumfilm készül riportokkal és koncertfelvételekkel. Februártól színházi próbákon vett részt az együttes: premierre készültek a PG Csoport zenéjéből és gondolataiból merítő zenés darabbal a Csokonai Színházszínművészeivel, a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila rendezésében. A 2011. március 11-i bemutató kirobbanó sikert aratott! Az eredetileg 18 előadásra tervezett széria már 2012-es dátumokkal és más városok színházi vendégszerepléseivel is számol.
Telt házakkal megy a Világvége-szerelem című “kortárs keserédes“, köszönhetően a rendező és a nagyszerű színészek, valamint a zenekar közös munkájának és tehetségének. A zenekar egyik küldetése minden kritikus és barát szerint célt ért: mindig is volt egy nagyon erős színházi, filmes jellege a PG Csoport produkcióinak, dalaiknak és gondolataiknak. A próbákon és a premieren szintén jelen volt Szomjas György és a filmes stábja.

A június elejéig tartó színházi estek után jubileumi turnéra indult a zenekar – Erdélybe is eljutva – több helyszínen filmforgatással egybekötve koncerteztek, meglátogatták a 25 év több fontos helyszínét és PG-s közösségeit, koncerthelyeit. Októberben még Párizsban adnak 2 koncertet (ahol Christian Paccoud párizsi harmonikás is vendég lesz), majd 2011. november 11-énDebrecenben, a Kölcsey Központ színpadán egy jubileumi, ünnepi koncerttel zárják az évet, filmre is rögzítve, ahol a Csokonai Színház színészei és ismert magyar zenészek, Halmos Béla,Lukács László (Tankcsapda), Németh Lojzi (Bikini) és Tátrai Tibor közreműködésével ünneplik a 25 éves PG-t. A koncert együttműködő partnere a Csokonai Színház, a koncertestet Vidnyánszky Attila rendezi. A jubileum tiszteletére dupla CD kiadvány és kiállítás is készül.
Ez még csak 25G!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...