Saturday, October 16, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  25 éves a debreceni PG Csoport

  Jubileumi koncerttel kedveskedett közönségének a PG Csoport péntek este a debreceni Kölcsey Központban, ahol előtte Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára megnyitotta az együttes negyedszázados történetének egy-egy jelentős pillanatát felvillantó “Nem sietünk sehova” című kiállítást.

      A magát a PG Csoport tiszteletbeli tagjának nevező államtitkár mindenekelőtt felhívta a figyelmet a helyi napilapnak a kiállításon bemutatott 1990. március 10-ei számára.
  Az újság egyrészt hírül adja, hogy Moszkvában megkezdődtek az orosz csapatok kivonásáról szóló tárgyalások, s ezen megfigyelőként ott volt Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen jelenlegi polgármestere is. De ez a szám arról is ír, hogy van egy nagyszerű zenekar, a PG Csoport, s taglalja, mi is az az általuk játszott alföldi zene – hangoztatta Halász János.
     Jantyik Zsolt, az együttes énekese az MTI tudósítójának az évforduló kapcsán elmondta: sok zenekar megéri a 25 évet, de kevés az, amelyik negyedszázad múltán újat tud adni, s a PG Csoport ilyen.
  Az együttes frontembere ezzel arra utalt, hogy a koncerteken, CD-lemezeken túl az idén film készült róluk, a debreceni Csokonai Színházban pedig az idén mutatták be a PG Csoport-dalokra épülő Világvége szerelem című darabot, a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila rendezésében.
  A 25 éves jubileumi koncert nem lezárás, hanem a jövő kezdete, hallani fognak még rólunk – mondta az MTI-nek Jantyik Zsolt felidézve, hogy “sűrű” volt az idei esztendő számukra: koncerteztek Rómában, Párizsban, jártak Erdélyben és felléptek természetesen Hajdú-Bihar több városában is.
  A PG Csoport péntek esti debreceni jubileumi koncertjén fellépett Halmos Béla népzenész, Lukács László, a Tankcsapda frontembere, aki korábban a PG-ben is zenélt, Németh Alajos a Bikiniből, Tátrai Tibor és a Csokonai Színház művészei. A koncertestet Vidnyánszky Attila rendezte.

  MTI

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.