25 éves a debreceni PG Csoport

Date:

Jubileumi koncerttel kedveskedett közönségének a PG Csoport péntek este a debreceni Kölcsey Központban, ahol előtte Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára megnyitotta az együttes negyedszázados történetének egy-egy jelentős pillanatát felvillantó “Nem sietünk sehova” című kiállítást.

    A magát a PG Csoport tiszteletbeli tagjának nevező államtitkár mindenekelőtt felhívta a figyelmet a helyi napilapnak a kiállításon bemutatott 1990. március 10-ei számára.
Az újság egyrészt hírül adja, hogy Moszkvában megkezdődtek az orosz csapatok kivonásáról szóló tárgyalások, s ezen megfigyelőként ott volt Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen jelenlegi polgármestere is. De ez a szám arról is ír, hogy van egy nagyszerű zenekar, a PG Csoport, s taglalja, mi is az az általuk játszott alföldi zene – hangoztatta Halász János.
   Jantyik Zsolt, az együttes énekese az MTI tudósítójának az évforduló kapcsán elmondta: sok zenekar megéri a 25 évet, de kevés az, amelyik negyedszázad múltán újat tud adni, s a PG Csoport ilyen.
Az együttes frontembere ezzel arra utalt, hogy a koncerteken, CD-lemezeken túl az idén film készült róluk, a debreceni Csokonai Színházban pedig az idén mutatták be a PG Csoport-dalokra épülő Világvége szerelem című darabot, a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila rendezésében.
A 25 éves jubileumi koncert nem lezárás, hanem a jövő kezdete, hallani fognak még rólunk – mondta az MTI-nek Jantyik Zsolt felidézve, hogy “sűrű” volt az idei esztendő számukra: koncerteztek Rómában, Párizsban, jártak Erdélyben és felléptek természetesen Hajdú-Bihar több városában is.
A PG Csoport péntek esti debreceni jubileumi koncertjén fellépett Halmos Béla népzenész, Lukács László, a Tankcsapda frontembere, aki korábban a PG-ben is zenélt, Németh Alajos a Bikiniből, Tátrai Tibor és a Csokonai Színház művészei. A koncertestet Vidnyánszky Attila rendezte.

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...