2010 – Újra lendületben a magyar Örökmozgó!

„Minden Mobilosnak! Mától újra van P.Mobil együttes!” – szólt a közérdekű bejelentés a zenekar honlapjáról: innentől kezdve minden megszólított, illetve megszállott rajongó kiengedheti tüdejéből a levegőt. Innentől kezdve az Örökmozgó csapat életében új időszámítás kezdődik.

Három hónap kellett ahhoz, hogy a negyedik ikszet épphogy elhagyó zenekar rendezze sorait. Elsőként Papp Gyula, a Hammond orgona varázslója, a kitűnő zeneszerző neve kapott nyilvánosságot, hiszen „Jules”, úgymond hazatért a Mobilba. Kevesen emlékeznek arra, hogy a Mini-, a Skorpió-, a Dinamit és még kitudjahány együttes alapítója, 1998-ban fél évet már eltöltött a bandával.
A tervek szerint visszavárták Németh Gábort, az ország egyik legjobb ütőhangszeresét és Kékesi „Bajnok” Lászlót, a mélyhangok nagyszerű felelősét, de ők másként döntöttek. A zenekari meghallgatásokon egymásnak adták a kilincset a két üresen maradt posztra jelentkezők, de ilyen-olyan okok miatt kihullottak a rostán.
Papp Gyuszkó aztán gondolt egyet, és bedobta a mélyvízbe kiváló tehetségű fiatal dobosát, Szebelédi Zsoltot, akit a Sakál sörözői közönségtalálkozón közelebbről is megismerhettek az összegyűlt mobilosok. Basszusgitárost ez idő szerint, még mindig nélkülözniük kellett. Ha végignézzük a két sokáig üresen tátongó posztra jelentkező aspiránsok névsorát, hát minden bizonnyal megérdemelnének egy külön rovatot a „Mobilizmus” honlapon!
Kis kitérő: P. Mobil közönségtalálkozó a Sakál sörözőben!
2009. december 16-án, aztán megjelent a közlemény, miszerint az utolsó kocka is a helyére került – újra együtt a P. Mobil! A Schuster Lóránt vezette csapat immáron Papp Gyula billentyűssel, Sárvári Vilmos gitárossal, Baranyi László énekessel, Szebelédi Zsolt dobossal, valamint Tarnai Dániel basszusgitárossal alkotja a zenekart, remélhetőleg az idők végeztéig. Az ifjú basszgitárosról tudni kell, hogy Szebelédi Zsolt kollégája a Papp-Sárdy n.b.b-ben, és társaihoz hasonlóan hangszerének mestere.
Az új formáció bemutatkozó hangversenye 2010. február 13-án lesz a Josefina Blues Bellben.
– Hegedűs István –
www.zene.hu

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.