Rudimental

Date:

Rudimental_HomeA Rudimental (azaz Piers Aggett, Kesi Dryden, Amir Amor és Leon Rolle) a londoni underground szcénából robbant be a brit zenei életbe, és úttörő stílusával – melynek jellemzője, hogy elkerül mindenféle bekategorizálást – viharként söpört végig rajta.

Az elmúlt pár hónapban képtelenség volt nem hallani róluk. Első kislemezük, a “drum & bass találkozik a soul-lal” himnusz ‘Feel The Love; fellépésük a ‘Later… with Jools Holland’-ban; történelmi felbukkanásuk a BBC Radio 1 Hackney Weekend-jén (ahol életük második élő fellépése a legtöbb megosztást kapta a fesztivál összes résztvevője közül); és nem utolsósorban energikus élő fellépéseik, DJ setjeik és különleges klipjeik alapján a Rudimentalra az egész világ felfigyelt.

A tagok különböző zenei háttérrel rendelkeznek – a hip hop, az underground, valamint a jazz és a blues világából érkeztek és találtak egymásra.  Sokszínűségük ebből fakad, melynek hatására az élő hangszereket (pl. Hammond orgona, Rhodes zongora, fúvósok, basszusgitár, stb.) keverik a digitális programozással (többnyire drum ’n’ bass elemekkel), így az eredmény energikus, többrétegű anyag, melyhez időről időre remek közreműködőket kérnek fel. Ahogy a tagok maguk mondják: „Ami összeköt bennünket, az az érzelmes, mégis táncparkettre való stílus szeretete. Szeretnénk, ha az emberek táncolnának és éreznének is valamit, miközben a zenénket hallgatják.”

A “Rudimental” név eredete a Rudiments című zongoralecke-könyvből származik, melyből Kesi-t tanította a zenetanára gyermekkorában.

A csapat számára nagyon fontos a dalok mondanivalója is. Ahogy Piers megfogalmazta: “Elengedhetetlen nekünk, hogy elmeséljük a dalainkban azokat a történeteket, amelyekért lelkesedünk, amelyek minket érdekelnek – vagyis, hogy mi történik a városokban az utcákon, hiszen mi is onnan érkeztünk.” Ezeket ültetik bele a zseniális klipjeikbe: a ‘Feel The Love’  az észak-philadelphiai Fletcher Street lovaglóklubot mutatja be, míg a Not Giving In Manila egyik nyomornegyedében egy testvérpár életét. Legújabb klipjük, a ‘Waiting All Night pedig a San Francisco-i születésű BMX bajnok Kurt Yeager igaz történetét meséli el, akinek egy 2006-os baleset után amputálni kellett a lábát.

Minden jel arra mutat, hogy a Waiting All Night lesz a csapat eddigi legnagyobb slágere, megjelenése hetében 1. helyen debütált az Egyesült Királyságban, az egész internetes társadalom felfigyelt az inspiráló és felemelő videóra, és hazánkban is egyre több rádióban pörög a felvétel.

A zenekar debütáló albuma „Home” címmel 2013. április 29-én kerül a boltokba.  Az albumon 12 változatos és energikus felvétel kapott helyet, közöttük a három eddigi slágerrel.

A Rudimental 2013. május 17-én élőben lép fel a Pannónia Fesztiválon.

http://www.rudimental.co.uk/

https://www.facebook.com/RudimentalUK

http://www.magneoton.hu/Termek/Home_2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...