July23 , 2021

  100 ezer forint fölött jár Harcsa Veronika jótékonysági árverése

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Lélekemelő, különleges hangulatú dupla koncertet ad december 10-én a Bárka színházban a Harcsa Veronika Quartet és vendégük, Kulka János. A Kossuth-díjas színművész szerepe az lesz a Lámpafény verskoncerten, hogy a dalok között életrajzi részleteket olvas fel költőkről. A koncertek előtti hetekben a zenekar jótékonysági árverést is indított, amelynek bevételét a Bátor Tábor Alapítvány kapja meg.

  A Harcsa Veronika Quartet tavasszal mutatta be negyedik albumát Lámpafény címmel. A lemezen XX. századi magyar költők, Weöres Sándor, József Attila, Kassák Lajos, Nemes Nagy Ágnes, Babits Mihály, Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes és Tóth Árpád verseit dolgozták fel. A személyes hangvételű dalokat december 10-én, szombaton kétszer, 18:30-tól és 21 órától hallhatja a közönség a budapesti Bárka Színházban. A koncert vendége Kulka János színművész.

  – Egy szép, élményekben gazdag este lesz a Lámpafény koncert. Örülök, hogy részt vehetek az előadásban, mert Veronika egy olyan küldetést vállalt, amit kevesen csinálnak, és amit én nagyon tisztelek. Megpróbál újra a köztudatba emelni egy lassan elfeledett műfajt, a verset. Érzékenységével, kivételes énektudásával képes rá, hogy életre keltse a költeményeket – mondta Kulka János. – Magam is éneklek sanzonokat, szeretem azt, amikor egy irodalmi szövegre születik dal. Hiszek ebben, mert így reményeim szerint a költők és a versek tovább élnek. Az én szerepem az lesz a koncerten, hogy a dalok között írásokat olvasok fel a költőkről. Ezek többségében életrajzi részletek lesznek, vagy az adott szerző egy másféle írása. A szövegekkel tulajdonképpen körbejárom a költőket, és közelebb viszem őket a közönséghez. Az összes megzenésített vers közül a Lámpagyújtó énekel című költemény a kedvencem Kosztolányitól – árulta el.

  Mint ismert, a Harcsa Veronika Quartet jótékonysági akcióba is kezdett. Az énekesnő honlapján licitálni lehet, és aki a legnagyobb összeget írja, egy exkluzív Harcsa Veronika Quartet ajándékcsomagot kap. Ennek része, hogy együtt vacsorázhat a teljes zenekarral. Emellett a nyertesé lesz egy névre szólóan dedikált CD-csomag az eddig megjelent lemezekkel, egy kétszemélyes, 2012-es Harcsa Veronika-bérlet, amely valamennyi előadásra érvényes, valamint két jegy a december 10-i Lámpafény koncertre a Bárka Színházba. Az árverés bevételét az idén tíz éves Bátor Tábor Alapítvány kapja, amely súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak szervez ingyenes élményterápiás táborokat. Az ajándékokat a Lámpafény koncertek előtt ünnepélyesen adják át a nyertesnek. A licit december 5-én, hétfőn, 12 órakor zárul, december elsején reggel 116.000 forintnál tartott.

  Kedvcsináló videó a koncerthez:

  http://www.youtube.com/watch?v=ZBzG2Pf_jhQ&feature=youtu.be

  Bővebben:

  www.harcsaveronika.hu

  www.facebook.com/harcsaveronika

  www.barka.hu

   

  spot_img