Sunday, October 17, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Megjelent a Patikadomb első klipje

  A Patikadomb 2013 végén alakult. Az azóta eltelt időszakban megjelent egy kislemezük, Nefelejcsutca címmel, játszottak a Hiperkarma lemezbemutatóján, illetve Süssön című daluk is pozitív fogadtatásban részesült. A banda azóta bemutatkozott a Petőfi TV-ben, valamint elkészítette első videoklipjét is, már egy új dalhoz, a Mechwart ligethez.patikadomb_press_02

  A Mechwart liget, egy „élőbb”, akusztikusabb hangszerelésű, lassabb dal. Míg a Süssön a nyárról, a Mechwart liget sokkal inkább az őszről, az őszhöz szól. A klip ennek megfelelően igyekszik visszatükrözni a dal és az évszak hangulatát is. A dalhoz készült klip, egy hangulatos image-videó, amely köddel, sötét tónusokkal, erdei díszlettel, fénysorokkal operál, melynek visszatérő motívuma az eső. Ennek a koncepciónak több oka is volt a banda szerint:

  Lévén az elkezdett út elején járunk, mindenképpen szerettünk volna egy olyan klippel nyitni, amely után a hallgatóink, az érdeklődők archoz, arcokhoz tudják kötni, amit hallanak. Ez szerintünk esszenciális volt a banda jelenlegi fázisában. Persze nem szerettünk volna egyszerű „próbateremben eljátszós” videót csinálni, ezért a díszletet, maximálisan a dal szövegéhez, hangulatához építettük fel, ezzel elhagyva a stúdiós, mű jelleget. Béreltünk fákat, szereztünk dekorációt, forgácsot, konfettit, égősorokat és úgy rendeztük be a műtermet, mintha egy erdőben játszanánk, egy esős estén.

  A klip:

  https://www.youtube.com/watch?v=LFfjDCndE10

  Magát a dalt, 2015. október 21-én hallhatta először a nagyközönség, az MR2-Petőfi Rádió, Talpra magyar című műsorában. A videoklip először, október 22-én a Petőfi TV-n volt látható egy interjú keretein belül.

  A Patikadomb koncertek terén is beindulni látszik: 2015. december 5-én, a Kelemen Kabátban kétnapos lemezbemutatójának, első estéjén, a Patikadomb lesz majd az előzenekar. A buli helyszíne: Akvárium, KisHall

  Event linkje: https://www.facebook.com/events/1643974995844452/

  https://www.facebook.com/Patikadomb

  https://www.facebook.com/1grecords

  https://www.facebook.com/pressoneofficial

  https://www.youtube.com/user/1grecord

  http://1grecords.hu/

  https://www.youtube.com/channel/UCjDa4_jNhwttc1yvsoiY5Xg

  https://open.spotify.com/artist/6OfaraeIZx8pFYhKXyuBdQ

  http://www.deezer.com/artist/5791131

  https://itunes.apple.com/us/artist/patikadomb/id871441151

  https://www.dalok.hu/patikadomb

  https://play.google.com/store/music/artist/Patikadomb?id=A3clxzbsjstedjy3g5h76f2fqg4

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.