Sziget – Metálnap augusztus 7-én

Date:

hammerfall A metálzene sem marad ki a Sziget fesztivál idei programjából: augusztus 7-én, a nulladik napon fellép mások mellett a Dimmu Borgir, a Lacuna Coil, a Hammerfall és a Moonspell is.

    Míg a nulladik napon Ákos a Nagyszínpadon mutatja be legújabb elektronikus produkcióját, a Sziget északi csücskében felállított “Magyar” Nagyszínpadon sorakoznak fel a kemény zene szerelmesei. Ezen a helyszínen délután kettőtől estig, a szabadtéri színpadok zárásáig, azaz 23 óráig szól a kemény rock – közölték a szervezők az MTI-vel.
A nap a Superbuttal indul, az öttagú budapesti heavy metál és rockegyüttes nevét a nyugat-európai közönség is jól ismeri. Velük idén már csak a Szigeten találkozhat a fővárosi közönség. Utánuk a Téglás Zoli vezette kaliforniai hardcore punk banda, az Ignite lép színre. A jelentős magyar rajongótáborral rendelkező csapat kőkemény, zúzós punkzenét játszik, melyet gyakran illetnek még a melodic jelzővel is – olvasható a közleményben.
Az összegzés szerint Portugália legerősebb metál produkciója, a Moonspell folytatja a helyszínen a programot. Az Európa-szerte ismert black metál zenekar legfrissebb hanghordozója, az Alpha Noir / Omega White című dupla album áprilisban került a lemezboltokba.
Őket követi Oscar Dronjak legendás power metál zenekara, a skandináv metálkultúra egyik meghatározó alakulata, a Hammerfall. Legutoljára 2007-ben jártak a Szigeten, azóta két stúdióalbumuk is megjelent, így a rajongók nemcsak a Hammerfall történetének legerősebb pillanatait megidéző best of programot, hanem egy friss és aktuális produkciót is láthatnak.
A milánói Lacuna Coil dallamos gothic metál zenét játszik, a metálnapot pedig a Dimmu Borgir, Norvégia első számú black metal bandája zárja. Ők több mint húsz éve vannak a pályán, a skandináv metálzenei elit Európa-szerte ismert zenekarainak szűk köréhez tartoznak, lemezeik többségét a műfaj meghatározó alkotásai között tartják számon, látványos produkciójukkal pedig rendre feltűnnek a fémzenében utazó együtteseknek is megjelenést biztosító nagy európai fesztiválokon.
A metálnapra kedvezményes, 7900 forintos napijegyet lehet vásárolni – közölték a Sziget szervezői.

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...