Sziget: megújult a Nagyszínpad

Date:

Megújult a Sziget fesztivál Nagyszínpadának világítás- és hangtechnikája, miközben a szerkezet méretében is nagyobb lett, a keddi “nulladik” napon fellépő Prince kérésére például egy frontális kifutóval.

Több mint 30 kamion szállította az óbudai Hajógyári-szigetre a “mínusz egyedik” nappal hétfőn elkezdődő fesztivál nagyszínpadának építőelemeit és a felszerelendő fény- és hangtechnikai berendezéseket.
A bővülő szerkezet nem Prince kérésére változik, az amerikai énekes kedvéért azonban további elemekkel egészítették ki a színpadot a szervezők. Már az eredeti tervekben is szerepelt a két új, 100-100 négyzetméteres oldalkifutó, ezek mellett a nulladik nap sztárfellépőjének kedvéért a színpad elejére is épült egy 10 méteres kifutó.
További változás, hogy a Nagyszínpad két oldalán elhelyezett kivetítő falat méretében megduplázzák a szervezők, így már kétszer 60 négyzetméteres képernyőn lesznek követhetők a koncertek. Magyarországon egyedülállónak számít a Nagyszínpad világítástechnikája is, ennyi intelligens lámpából álló rendszert ugyanis máshol nem lehet látni hazánkban. Prince kérésére a Sziget munkatársai még egy 96 lámpás led-rácsot is beépítettek a háttérbe, az építmény összsúlya így meghaladja a 200 tonnát.
A fesztivál a Nagyszínpad hangminőségét is fejlesztette: a még jobb lefedettség eléréséért a korábbi kettő helyett négy delay torony teríti célzottan a hangot a nézőtéren, míg a tökéletesebb hangzás érdekében a Meyer Sound legújabb fejlesztésű, digitális jelszóró rendszerét alkalmazzák a szervezők.
A színpadot többek között Prince munkatársai is megtekintették, és úgy találták, hogy az megfelel a hétszeres Grammy-díjas előadó koncertjéhez. Augusztus 8-án Geszti Péter és zenésztársai avatják fel a megújult Nagyszínpadot, majd a másnapi Prince-koncertet követően naponta öt külföldi együttes zenél a helyszínen a hét végéig: mások mellett a Pulp, a Chemical Brothers, a Prodigy, a Thirty Seconds to Mars vagy a White Lies.

est.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...