Svéd popsztárok arcképe kerül postabélyegekre

b1fbf1c5f5399a93_400x400arSvéd popsztárok arcképei kerülnek a svéd posta új bélyegeire. A kilencmillió lakosú Svédország a világ harmadik legnagyobb popzeneexportőre.

    “Kiválasztottunk öt előadót, akik egyrészt mind a popzene fejlődését képviselik, másrészt a svéd popzene egy-egy oldalát is megjelenítik” – nyilatkozta Jan Gradvall újságíró, a svéd bélyegjavaslati bizottság tagja.
A kiválasztott zenészek között van Max Martin, a First Aid Kit együttes, Robyn, Avicii és Seinabo Sey.
A svéd popexport története az Abba-együttessel kezdődött, akik először bizonyították be, hogy svéd művészek világhírre is szert tehetnek. Az együttest olyan előadók követték, mint a Roxette, a Europe és a The Cardigans.
A mai svéd popzene sikere azonban elsősorban azoknak a producereknek és dalszövegíróknak a munkájára épült, akik a 90-es években Denniz Pop producer és a stockholmi Cheiron zenei stúdió körül tömörültek.
“Döbbenetes érzés bélyegen lenni, és egyben elég szürreális is. Nem olyan dolog, amit az ember vár, hogy megtörténjen!” – nyilatkozták a First Aid Kid tagjai, Klara és Johanna Söderberg.
A svéd popzene sikerének titka az egész zenei világ komputerizálódásában rejlik: a legnépszerűbb internetes zenemegosztó oldalak, mint a Spotify és a SoundCloud, mind svéd fejlesztések. Emellett a svéd popzeneexport sikeréhez hozzájárul a multikulturális svéd társadalom is, amely rengeteg különböző hatásból és tapasztalatból merítő közeget biztosít a zenészek számára.
A bélyegek január 15-től lesznek megvásárolhatóak a skandináv országban.
http://news.cision.com/postnord/r/swedish-pop-exports-avicii-and-robyn-on-postage-stamps,c9675826

MTI

 

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.