The Wall: Immersion és Experience kiadás

Date:

Február 27-én jelenik meg a Pink Floyd 1979-es, legendás tizenegyedik albumának két legfrissebb újrakiadása a Why Pink Floyd? címmel jelölt reissue-sorozat utolsó dobásaként. Az Immersion verzió 7, azExperience 3 lemezt tartalmaz.

The Wall a Roger Waters és David Gilmour vezette pszichedelikus rockcsapat 1979-ben, Franciaországban, New York-ban és Los Angeles-ben felvett dupla korongja, mely a csúcsra juttatta az együttest: az album és azAnother Brick In The Wall Part 2 című dal is azonnal a listák élére tört, így a nagylemez már az első hetekben milliós eladást produkált.
A Pink Floyd 1980-ban és 1981-ben összesen harmincegy The Wallkoncertet tartott az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Németországban – politikai vonatkozásai miatt minden bizonnyal ez utóbbi volt a legemlékezetesebb. 2010-ben és 2011-ben Waters ismét turnéra indult a látványos műsorral, 2011 májusában, az O2 Arénában pedig még Gilmour és a dobos Nick Mason is színpadra állt vele, pedig köztudottan nem túl jó a viszony a frontember és a gitáros között.

The Wall – Experience

The Wall - Experience

The Wall idő közben persze számos újrakiadást megélt. A két friss reissue közül azImmersion egy komolyabb, 7 korongos gyűjtemény egy mutatós box szettben, míg azExperience 3 CD-t tartalmaz. Előbbiben egy DVD is szerepel, amelyen az 1980-as turnén készült képi anyagokból összeállításra került film látható, egy dokumentumfilm Behind The Wall címmel, valamint az utolsó Pink Floyd album eredeti demó- és munkapéldány-felvételei Waters-től, de itt találjuk Gilmour eredeti demóit a Comforably Numb és a Run Like Hell című dalokhoz, sőt egy komplett The Wall Live-ot is, melyet az 1980-1981-es turné állomásain rögzítettek.
Az Another Brick In The Wall Part 1 és a Comfortably Numb egy-egy eddig kiadatlan változatát az Immersionön és az Experience-en is hallhatjuk, és persze az eredeti (dupla)lemez is újramasteringelt minőségben került rá mindkettőre.

est.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...