Szentpéteri Csilla: Best of

Best of albummal jelentkezik a crossover hazai királynője, Szentpéteri Csilla. A mediterrán temperamentumáról ismert zongoraművésznő a hazai jazz élet kiválóságaival gondolta újra legsikeresebb dalait.

A december elején megjelent, 22 dalt tartalmazó válogatásalbumon Csilla nem „csak” zongoristaként működött közre, de ő volt az album zenei rendezője, és a hangszerelést sem bízta másra.

„Elképesztően izgatott a XXI. század műfaji és technikai szabadsága, a digitális stúdiók, számítógépes zenei programok kimeríthetetlen tárháza, az effektek,

groove-ok misztikus és egyben ösztönző világa. Ma már azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy jobban eligazodok ebben a világban, mint a saját sminktáskámban.

Azelőtt a zongora volt az egyetlen alkotótársam, ma már a computer is azzá vált, melyen megszületnek saját átirataim, szerzeményeim. Minden mű a kezeim közül kerül ki, nem vázlatosan, hanem szinte az első hangjegytől az utolsóig megírom. Pontosan tudom, mit szeretnék hallani, ha jönnek a zenésztársak és megkezdődik az élő megszólalás.

Szentpéteri Csilla kedvenc klasszikus szerzőinek – Mozart, Paganini, Vivaldi, Rossini, Satie – műveit gondolta újra, a fejlett stúdiótechnika alkalmazásával korunk befogadhatóbb zenei nyelvére. Számtalan íz és hangulat váltakozik a 22 dalt tartalmazó albumon, mely a karácsonyi lemezpiac egyik különleges darabja.

szentpeterialbumHihetetlen nehéz volt 75 percbe belesűríteni öt nagylemez, és egy koncert DVD termését ebbe a válogatás albumba. Kértem a rajongóimat, hogy készítsenek egy listát a kedvenc dalaikról. Itt kerültem igazán zsákutcába, mert a legtöbben képtelenek voltak 40 számnál lejjebb menni. Én is nehezen váltam meg mindazoktól, melyek lemaradtak, kicsit úgy éreztem, hűtlenné válok irántuk, mintha kiközösítettem volna a maradék, közel 60 dalomat. S hogy mi döntött a mostani tracklista mellett?

Alkotó-művészként nem pusztán egy slágerlistát szerettem volna, hanem mindazt, ami én vagyok, a nap 24 órájában. Hiszen mindegyiken ott vannak az ujjlenyomataim, arcaim, érzéseim, gondolataim, titkaim, vágyaim, szabadrepüléses, önfeledt nevetéseim, plédbe burkolózó lazulásaim – mondta el gondolatait legújabb albumáról a zongoravirtuóz művésznő.

Az újraírt és újra kevert dalokat tartalmazó korongon jazz kiválóságai sorakoznak Csilla mögött, olyan nevek mint Fekete-Kovács Kornél, Borlai Gergő, Gyenge Lajos, vagy éppen Sipeki Zoltán.

Szentpéteri Csilla 2013 12.14-én 16:00-tól a budapesti Károly-körúti Alexandra üzletházban, vasárnap 15:00-tól pedig az Alexandra könyvesház szegedi üzletében  dedikálja BEST OF SZENTPÉTERI CSILLA & BAND címmel megjelent válogatásalbumát.

Web: facebook.com/szentpetericsilla    szentpetericsilla.com

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.