SUGARLOAF – INSTANT KARMA

Date:

A Sugarloaf a tizenhat éves fennállása alatt elért sikereknek köszönhetően mára a hazai popzene egyik ikonjává vált. A zenekar számai kivétel nélkül felkerülnek a slágerlistákra, közülük többet is beválasztottak minden idők legjobb magyar dalai közé. Közel négy évet kellett várni a Sugarloaf vadonatúj stúdióalbumára, de most végre megérkezett az “Instant Karma”!
Az új korong több mint egy évig készült: a banda nem kapkodta el soha a lemezek készítését, mert a tagok azt vallják, hogy akkor lesz jó egy anyag, ha minél több mondanivaló és impulzus érik meg bennük. Folyamatosan törekednek az igényes megszólalásra és a tartalmasabb, mély mondanivalójú szövegekre. Ezért kellett ennyit várni az új Sugarloaf-albumra.
Az “Instant Karma” egyfajta útmutató, a dalok nagy része – bár könnyed módon, mégis mély tartalommal – társadalomkritikát fogalmaz meg. Felgyorsult világunkban az emberek hajlamosak arra, hogy hamis eszméket, célokat hajszoljanak. Nem feltétlenül a számukra helyes karma szerint élnek – instant, könnyű célok vezérlik őket. Közben pedig észre sem veszik azokat az eszméket, amelyek valódi értékeket hordoznak. Persze nem kell megijedni, ezt a zenekar sajátos, pimasz, provokatív és ironikus formában osztja meg a hallgatókkal.
A tagok véleményt formálnak a hazai celebvilágról a slágervárományos “Szervusztok Celebek” című dalban vagy a média által sugárzott, nem feltétlenül igazi értékekről a címadó “Instant Karma“-ban. Szó esik szerelemről klasszikus formában (“Neked!“), valamint kicsit fájdalmasabb, keserédes módon a “Hajnalig még van idő” folytatásaként is emlegetett, a rádiókban és zenecsatornákon már slágerként futó “Dolce Vita“-ban. Érdekesség még, hogy a lemezen feldolgoztak egy régi Neoton-klasszikust, a “Nyár van” című dalt is. Az album záróakkordjaként pedig a Viasat nagysikerű valóságshow-jának, az Éden Hotelnek a főcímdalát hallhatjuk.
A Sugarloaf “Instant Karma”-ja egy nagyon jól sikerült poplemez tele fülbemászó slágerrel, hogy egész nyáron legyen mit dúdolnunk!

Nézd meg a lemezről az első videoklipet, a “Dolce Vita“-t!

Previous articleA The Baseballs újra támad!
Next articleRobban a TNT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...