SERJ TANKIAN – Harakiri

Serj-Tankian-serj-tankian-334463_630_452A Harakiri, az énekes, dalszerző, multihangszeres, költő, politikai aktivista és System Of A Down frontember Serj Tankian új stúdióalbuma 2012. július 10-én jelenik meg.

Az új albumot – mely a 2010-es Imperfect Harmonies méltó utódja – teljes egészében Serj írta, játszotta fel, producerelte és keverte.

A lemezen közreműködik Serj turnézenekara, a The F.C.C. – Dan Monti gitáron, Mario Pagliarulo basszusgitáron, és Troy Zeigler dobokon. Dan Monti kivette részét a keverésből is.

A maszterelést Vlado Meller (Metallica, Red Hot Chili Peppers, Kanye West, Beastie Boys) végezte.

A lemez java 2011-ben íródott, amely egy igen zűrös év volt a sokszínű tehetség számára, saját elmondása szerint “a legsűrűbb, legtermékenyebb év eddigi életemben”. Februárban bemutatták az általa szerzett Prometheus Bound című rock musicalt a bostoni Oberon Theater-ben, megjelent második verseskötete, Glaring Through Oblivion címen, világturnén volt a System of a Down-nal, fellépett a jereváni Opera Orchestra-val, ugyanitt politikai megbeszéléseken is részt vett,  első koncertjét adta születésének helyén, Libanonban, majd visszatért az Egyesült Államokba. Ott négy lemezt készített el: egy jazz lemezt, egy elektronikus lemezt barátjával, a Mindless Self Indulgence frontember Jimmy Urine-nel, egy teljes klasszikus szimfóniát Orca címmel, és az új szólóalbumot, a Harakiri-t.

A dalszerzés módja is kicsit más volt, ezúttal: “Apple iPad-et használtam néhány dal vázlatának elkészítéséhez. Nem árt néha új módszereket, eszközöket kipróbálnunk, mert váratlan eredményeket hozhatnak.”

http://www.serjtankian.com

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.