SERJ TANKIAN – Harakiri

Date:

Serj-Tankian-serj-tankian-334463_630_452A Harakiri, az énekes, dalszerző, multihangszeres, költő, politikai aktivista és System Of A Down frontember Serj Tankian új stúdióalbuma 2012. július 10-én jelenik meg.

Az új albumot – mely a 2010-es Imperfect Harmonies méltó utódja – teljes egészében Serj írta, játszotta fel, producerelte és keverte.

A lemezen közreműködik Serj turnézenekara, a The F.C.C. – Dan Monti gitáron, Mario Pagliarulo basszusgitáron, és Troy Zeigler dobokon. Dan Monti kivette részét a keverésből is.

A maszterelést Vlado Meller (Metallica, Red Hot Chili Peppers, Kanye West, Beastie Boys) végezte.

A lemez java 2011-ben íródott, amely egy igen zűrös év volt a sokszínű tehetség számára, saját elmondása szerint “a legsűrűbb, legtermékenyebb év eddigi életemben”. Februárban bemutatták az általa szerzett Prometheus Bound című rock musicalt a bostoni Oberon Theater-ben, megjelent második verseskötete, Glaring Through Oblivion címen, világturnén volt a System of a Down-nal, fellépett a jereváni Opera Orchestra-val, ugyanitt politikai megbeszéléseken is részt vett,  első koncertjét adta születésének helyén, Libanonban, majd visszatért az Egyesült Államokba. Ott négy lemezt készített el: egy jazz lemezt, egy elektronikus lemezt barátjával, a Mindless Self Indulgence frontember Jimmy Urine-nel, egy teljes klasszikus szimfóniát Orca címmel, és az új szólóalbumot, a Harakiri-t.

A dalszerzés módja is kicsit más volt, ezúttal: “Apple iPad-et használtam néhány dal vázlatának elkészítéséhez. Nem árt néha új módszereket, eszközöket kipróbálnunk, mert váratlan eredményeket hozhatnak.”

http://www.serjtankian.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...