June25 , 2021

  REPUBLIC: KLASSZIKUSOK

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Különleges zenei élmény

  Ízelítő: http://www.youtube.com/watch?v=gqHkfAfKKig

  A Republic rendhagyó koncerttel és különleges zenei élménnyel kedveskedik a rajongóiknak. A zeneirodalom kiválóságainak örök darabjait a saját hangzásviláguk szerint formálták és adták elő a Road 67 Symphonic Orchestra kíséretével, de a Bartók Béla, Niccolo Paganini, Maurice Jarre, Edvard Grieg és Aram Iljics Hacsaturján szerzemények átiratai mellett néhány Republic slágert is áthangszereltek a nagyzenekari megszólaláshoz. A páratlan koncertesemény izgalmas hanganyaga most CD-n kerül forgalomba.

  Klasszikusok_borito (1)A Republic, a hazai könnyűzenei élet egyik legkiemelkedőbb zenekara, önnön művészetét folyamatosan megújítva missziójának érzi a hazai közvélemény és gondolkodásmód formálását. A zenei nevelés az érzékekre hat, gazdagítja az érzelmeket, formálja az esztétikai fogékonyságot, a személyiséget. Épp ezért fontos és kiemelkedő a Republic munkássága, hiszen az élő zene és a klasszikus dallamok egyedi atmoszférát teremtenek, elmélkedésre hívnak, ösztönöznek.

  A Republic eredendően a DAL műfaját képviseli. Ez egy olyan művészeti ág, mely egyszerre rokon a verssel és a zenével, de teljesen önállónak kell tekinteni. Sem a szöveg nem szakadhat el a zenétől, sem a zene nem tévedhet öncélúan bonyolult megoldásokba, alázattal kell együtt dolgoznia a dalszöveggel. A dal műfajában a zene legfőbb értéke maga a melódia, melyet megfelelőképpen, alázatos egyszerűséggel és éppen oda illő megoldásokkal kell a végső kivitelezésnek, azaz a hangszerelésnek kiszolgálnia.

  Ebből a jól megszokott rendből tesz kirándulást ez az új anyag, a dal műfajából kissé kitekintve az önmagában vett zene felé.

  „Élveztem ezt a munkát. Kiváló alkalmam volt benne a „precízkedésre” való hajlam kiélésére, azaz az együttes hanganyag bizonyos egységeinek hangjegyről hangjegyre való megírására. Izgalmas tapasztalat, hogy hogyan legyen egyenként megírva több monofónikus vonós hangszer saját szólama, hogy majd együtt adják ki minden pillanatban a megfelelő összharmóniát az elektromos hangszerekkel. Engem ez érdekel leginkább, szeretem felfogni a zenét pillanatról pillanatra változó harmóniák sorozataként.” – meséli Tóth Zoltán

  Az anyagban megtalálhatóak klasszikus zeneszerzők műveinek áthangszerelései, esetenként önálló főegységek hozzáírásával. Hallható rajta Republic instrumentális szerzemény, valamint énekelt Republic dal is, benne szimfonikus zenekari megszólalással.

  A felvételek a REPUBLIC KLASSZIKUSOK koncertsorozat hanganyagából való válogatások.

  Megjelenés: 2013. február 25.

  Tracklist:

  1. Bartók Béla üdvözlésére

  2. Maurice Jarre emlékére

  3. Edward Grieg megidézésére

  4. A folyó ölel tovább

  5. Hacsaturján harmóniáira

  6. Paganini dallamaira

  7. Kedves hazám

  8. Holdvirág

  9. Felhők

  10. Kék és narancssárga

  Idén a Republic Kecskeméten, Debrecenben és Szombathelyen a helyi szimfonikus zenekarokkal együttműködve mutatja be klasszikus produkcióját.

  www.republic.hu

  http://www.facebook.com/republicegyuttes

  spot_img