July31 , 2021

  Queensryche: Dedicated To Chaos

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Korszakalkotó alapművet kiadni olykor a legkevésbé sem kifizetődő feladat. A műveletben résztvevő zenészeknek ugyanis nem csupán a színvonalat kell magasan tartaniuk a továbbiakban, de az újkeletű zenei hatásoktól sincsenek biztonságban.

  Bármikor késztetést érezhetnek rá, hogy a jól bevált irányvonalat maguk mögött hagyva valami tőlük szokatlan dolgot próbáljanak ki. Ez legfőképpen akkor sülhet el balul, ha rajongótáboruk nyitottsága egy kistérségi kántoréval vetekszik. A seattle-i Queensryche az Operation: Mindcrime II. óta érezhetően felhagyott abbéli törekvésével (ha volt ilyen egyáltalán), hogy a grunge-korszakban elijesztett rajongóit újra fellelkesítse.

  Az egykori progresszív metál alapvetés – akárcsak a legutóbbi anyag, azAmerican Soldier esetében – továbbra sem hajlandó megfelelni senki más  elvárásainak, és ezt a Dedicated To Chaos album is alátámasztja. A végtelenül szimpatikus hozzáálláshoz azonban ezúttal végtelenül kiábrándító zenei tartalom társul.

  A lemezen pop és alternatív hatásokkal operáló, jobbára teljesen arctalan rockdalok sorjáznak, melyek felidézése alig fél perc elteltével is komoly kihívást okoz. Már a nyitó Get Started is olyan, mintha valami kikukázott Ugly Kid Joe-szerzemény lenne a kilencvenes évek közepéről. A Hot Spot Junkieegy Tesco-gazdaságos Alice In Chains érzetét kelti, ám ezzel együtt is a lemez csúcspontja.

  És igen, ennél már csak kínosabb pillanatok jönnek a továbbiakban: azAround The World, a Higher vagy a Got It Bad példának okáért olyannyira jellegtelen, hogy egy tetőcserép-reklámban is kikérnénk magunknak. Geoff Tate énekes többnyire a késői The Beatles-t és U2-t idéző dallamokat hoz, ugyanakkor – mintha mindez nem lenne elég – még szaxofonozik is egy-két dalban.

  Akit az amúgy igen korrekt Q2K album annak idején ökölrázásra késztetett, jobban teszi, ha már most megdézsmálja a fater szívgyógyszerét: a sokk ezúttal még erősebb lehet.

  est.hu

  spot_img