July30 , 2021

  Micheller Myrtill: Randevú / Rendez-vous

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  2009. december elején jelent meg Micheller Myrtill: Randevú / Rendez-vous című két lemezes, két nyelvű (magyar-francia) jazz albuma. A magyar nyelvű CD új dalainak többségét kíváló magyar szerzők írták számára, de két ismert magyar sláger (Engem nem lehet elfelejteni, Egy fiú a házból) feldolgozása is helyet kapott a korongon.
  A francia albumon a mindig divatos és közkedvelt francia dallamok hallhatók jazz-es feldolgozásban. A lemez vendége Bényei Tamás, a Hot Jazz Band vezetője.
  Micheller Myrtill az egyik legképzettebb jazzénekesnő hazánkban. A francia tanszak elvégzését követően a Zeneakadémia jazz-ének szakán szerzett diplomát (innen ered a francia nyelv és a francia dalok szeretete). A hazai zenei szakma elismert és közkedvelt szereplője, több mint 40 előadó lemezén közreműködött már, többek között: Hevesi Tamás, Zoltán Erika, Roy és Ádám, United, Animal Cannibals, Cserháti Zsuzsa, TNT, Náksi & Brunner, Gerendás Péter, Lerch István, Benkó Dixieland Band. A Dr. Bubó mesemusical egyik színészeként is megmutatta tehetségét, illetve a Meseautó című film remake-jének énekhangja is az ő nevéhez kötődik.
  Külföldön is számos elismerésben részesült már. 2006-ban a németországi “Voice&Guitar” versenyen a legjobb 8 között díjazták, majd Finnországban a “Lady Summertime” jazzénekesnők nemzetközi versenyén 3. helyezést ért el.
  2007-ben “Same as You” című lemezét Fonogram-díjra jelölték “az év jazz lemeze” kategóriában. Ugyanebben az évben “A legsikeresebb ötven fiatal” Magyar Hírlap kiadványban szerepelt. 2008-ban új lemezzel mutatkozott be “Save the last dance for me” címmel, melynek különlegessége, hogy a hagyományosan megszokott zongora, gitár, bőgő, dobok mellett ütőhangszerek és egy vonós négyes hangjai is felcsendülnek.
  2009-ben London legfelkapottabb jazz klubjaiban, illetve a hazai klubok és fesztiválok állandó vendége volt.
  Az új hanganyag lemezbemutató koncertje 2010. január 27-én lesz a Thália Színházban, ahol elhangoznak az új album dalai, valamint néhány különleges zenei csemege is. A koncerten közreműködik Myrtill állandó zenekara vendégművészekkel kiegészülve.
  További részletek: www.myrtill.hu
  napvilag.net

  spot_img