July31 , 2021

  Megjelent Dancs Annamari „Erdély és Nosztalgia” című albuma

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Bemutató  az énekesnő kanadai turnéján

  -Régóta szerettem volna egy lemezt különleges hangulatú felvételekkel, olyan nosztalgiadalokkal és saját szerzeményekkel, amelyeket nem minden alkalommal énekelek, csak amikor igazi barátok között vagyok… -ezzel a vallomással szól közönségéhez, hallgatóihoz Dancs  Annamari a most megjelent 10. albumán.

  A korong valóban  különleges, hiszen főként a kanadai magyar közösségek számára készült, akik az énekesnő előző turnéján  szószerint nem tudtak betelni az Erdélyről szóló dalokkal és a régmúlt idők  nosztalgiaslágereivel. Hogy hazai forgalmazásba is kerül, arról az utóbbi évek itthoni fellépései győzték meg a kiadót, ugyanis annak ellenére, hogy a közönség mindig is szerette Annamari popslágereit, koncertjein kitörő lelkesedéssel fogadta operettlemezének  anyagát, és az egykori  slágereket, amelyeket még a  legfiatalabb nézők is  megkedveltek. Az új lemez három fejezetből áll:

  A „Háromszék utazó kultúrális nagykövete” titulust  nemcsak külhoni fellépésein, hanem már új albuma  első öt felvételében is kinyílvánítja. A szülőföld szertetét, a hazatérés  örömét egyaránt  megszólaltatja az Erdély földjén című nagysikerű dalában, a  csodálatos Farkas Árpád  vers, a  Háromszéki piros párismegzenésített változatában, valamint a Székelyudvarhely című László András szerzeményben. A megmaradásról, a magyarságról  szól a Világ vándormagyarjainak himnusza című érzelmileg gazdag duett, amelyet   a tehetséges  kanadai zenésszel, Jakab Alpárral  énekel. Hangzásilag  talán „kakukktojásnak” tűnhet  a Tatros víze etno-popba átültetett gyimesi népdalfeldolgozás, de ez egy amolyan visszatérés az időbe, amikor  9 évesen Annamari még népdalokat énekelt.

  A „Dalok a szívnek, a léleknek” címszó alatt most egy új fejezet kezdődik az énekesnő karrierjében, és ez a sanzon, valamint  a 30-as, 40-es évek dalai, amelyekről így nyílatkozik:

  -…tisztelgek a „Nagyok” előtt: Karády, Seress és Eisemann műveiből válogatva, mert amelett, hogy jól esik hallgatni őket még ma is igazat mondó örökzöldek!

  Az  „új Annamari”  főként a Karády dalokban  és  a Szomorú vasárnap című világslágerben mutatkozik be erőteljesen, egy tőle soha még nem hallott búgó alt hangon, olyan előadásmódban , amely teljes érzelmi skálát vonultat fel .

  Az album harmadik fejezetében ez szerencsésen folytatódik a többi, barátságról szóló dalokban is.

  Annamari 10. lemeze észrevehetően tükrözi, hogy a tízennégy évvel ezelőtt induló tinédzser énekeslány  felnőtt, nemcsak korban, hanem a művészi feladatokhoz is…

  Az Erdély és Nosztalgia című album bemutatója az énekesnő e héten induló kanadai turnéján lesz, a következő városokban:

  2010. aug.27-én Windsor, aug.28-án Ottawa, szept.2-án Toronto, szept.4-én Brantford, szept.5-én Niagara Falls, szept.11-én Kitchener, szept.17-énCalgary, szept.18-án Edmonton, szept.19-én Calgary.

  Bővebben a www.dancsannamari.com honlapon.

  spot_img