Lejárt lemez a Tankcsapdától

Date:

2013. március 20-án este debütált a Tankcsapda “Lejárt lemez” című új klipje. A videó öt napig öt különböző helyszínen készült Kovács Kornél rendezésében, ebből a két fő központi helyszín egy roncstelep és egy óvoda udvara.
“A történetben egy házaspár élete tragikus fordulatot vesz, és a sorsuk titokzatos módon összefonódik a klip többi szereplőivel” – összegzi a videó képi világát a rendező. “A szívbe markoló jelenetek és a kisfilm végi csattanó miatt biztos vagyok benne, hogy a néző szinte azonnal újra akarja majd nézni…”
A “Lejárt lemez” című dal a tavaly megjelent “Rockmafia Debrecen” című új Tankcsapda albumon található.
“Ez egy klasszikus hard rock, lassú szám” – jellemezte a dalt Lukács Laci. “Egy sláger, ha úgy tetszik. Egy dallamos, nagy ívű gitárszólóval, refrénnel megtámogatott, kemény rockzenei lassú dal. Persze van benne néminemű eltérés ettől a klasszikus vonaltól. Nem egy tipikus szerelmes dal, ahogy a klipje sem egy ilyen ‘fiú és lány egymásba szeret, és a végén boldogan élnek, amíg meg nem halnak’. Ennél azért a videó lényegesen komorabb vagy mogorvább lett…”
A klip még vágóasztalon volt, amikor március elején elindult a “Rockmafia Debrecen” lemezbemutató turnéja. A tavalyi Arénaturné után a tavaszi koncertek különlegessége, hogy – kevés kivételtől eltekintve – ezúttal ismét klub helyszíneken látható a zenekar. A lemezbemutató koncertek egészen októberig tartanak, a turné a fővárost is érinti, három klubban is színpadra lép a zenekar: a március 21-i Kék Yuk után április 4-én az A38 Hajón, április 12-én pedig a Barba Negrában játszanak a Tankok.
A lemezbemutató apropójául szolgáló “Rockmafia Debrecen” című album 2012-ben a MAHASZ által összesített album- és válogatáslemez-listán az eladási darabszám alapján első lett, egyébként márátlépte a 20 ezres eladott példányszámot is, ezzel az utóbbi évek legsikeresebb magyar rocklemezének tekinthető.
Nézd meg a “Lejárt lemez” című új videoklipet ide kattintva!

Kapcsolódó linkek: www.tankcsapda.com | www.facebook.com/tankcsapda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...